Variera mera…

Ja, men hej! Det var ett tag sedan. Skrivlusten har fullständigt varit häck väck. Jag har svårt att skriva några oengagerade rader bara för att jag ska utan väntar tills det känns som om där finns något jag måste knacka ned. Nu undrar jag hur just Din sommar har varit? Har du orkat träna? Har du klarat dig undan Covid-19? Och…har du fått någon sol?

Min egen sommar har varit fylld av härliga träningspass. Mycket boxpass som jag verkligen älskar och så min ”vanliga” träning som består av kondition, styrka och rörlighet. Jag har klarat mig från det eländiga viruset så här långt men å andra sidan har jag levt här på landet i stort sett utan umgänge ända sedan tidigt i våras. Har vi träffats så har det skett utomhus. Det börjar bli en smula tjatigt och nu längtar jag efter friheten att kunna resa osv. Men vi är ju alla i samma båt så det är inte speciellt synd om just mig.

Jag har tagit träningen till oanade höjder och följer fascinerad min egen kropps utveckling. Styrketräning har följt mig hela livet och särskilt de sista 8 åren. Nu har jag ändrat på konceptet från splittade styrkepass till mycket rörelseträning och boxpass. De senare är orsaken till en enorm fysisk utveckling. Ha då i minnet att jag har fyllt 62 år. Tro alltså inte att det är omöjligt för att du passerat din 40-års dag! Men, vad har jag då gjort? Jag tänkte beskriva mitt senaste pass. Det är inte styrketräning utan detta är vad jag har lagt in flera gånger i veckan de senaste månaderna. Jag har gjort en film för att det tar vansinnig tid att ladda upp videosnuttar här. Så här är den! https://youtu.be/7Lpxol1gcok

Jag börjar med hopprep i ca 5 min intervall och fortsätter med roddmaskin. I detta fall blev det 1500 m. Det här är bra uppvärmning. Alla övningar jag gör förutom slagträning sker i 4 set. Varje övning 10-15 repetitioner. Slagträning mot säck gör jag i intervaller om 20 sek x 8 med 10 sek vila….alltså en Tabata x 3. Detta är vansinnigt jobbigt men så otroligt bra träning. Slagträning är mycket tufft och bygger helt galet grymma axlar….om man nu är intresserad av det! 😉

Var inte rädd för att träna utanför din bekvämlighetszon. Att man styrketränar behöver inte betyda att all annan träning är tabu. Jag kör den här träningen med vissa variationer ca 3 dagar i veckan, övriga tre blir det styrkepass och trappa. Passar det dig? Inte en aning men lite inspiration kanske? Att bara dra, pressa och lyfta vikter blir – i alla fall för mig – tjatigt i längden. Det här är ett sätt att få omväxling i sin träning. Det gör bara gott att använda andra muskler än de man brukar.

4 kommentarer på “Variera mera…

 1. Hej Pia. Roligt att få ett inlägg från dig på mailen. Alltid lika inspirerande att se och läsa. Min resa har inte börjat än tyvärr, men jag har en förhoppning om att jag kan få till det under hösten. Hela ”vårterminen” (från jan- juli) har varit galet jobbig på arbetet för huvudet, så jag har hemfallit åt självömkan och ”medicinerat mig” med godis, kakor och annat sött! Sååå karaktärslöst och vansinnigt. Träningen har blivit mycket sporadisk och mest bestått av min cykling till jobbet (7 km tor), samt något enstaka gympass. Så du behövs verkligen i mitt liv! Fortsätt inspirera!

  Gillad av 1 person

  • Livet får upp och ned. Ibland får man inte till det. Fokusera inte på det som har varit….bara styr upp på din väg och ta tag i planen. Du har väl en plan?😉

   Gilla

   • Det är en del av problemet. Kan inte ens få till en plan!
    Kan inte konkretisera. Kan inte få iordning tankarna. Tappar tråden hela tiden. Så frustrerande och påverkar orken att fortsätta försöka.

    Vill du dela med dig av din plan eller ge exempel på en? Ska det vara konkret ned till exakta gymövningar, delmål under vägen eller en önskan om slutmål och komma på övningar under vägen?

    Jag känner mig både förlamad och förvirrad.
    Men älskar att se folk som lyckas och peppar.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: