Och där kom sommaren….

Underbar och kort, hysterisk varm och vi fattar ingenting. 35 grader! Men nej, sååå många grader vill vi inte ha…..om vi inte är i Grekland förstås för då är det ok. Gnällskaran är igång. Det är för varmt! Det är FÖR varmt. Stackars gnälliga svenskar. Det är alltid fel på vädret. Är det inte för varmt är det för kallt, för blåsigt, för vindstilla, för regnigt, för mycket snö, för lite snö, för lite regn….osv i en aldrig sinande ström av gnäll. Det är som det är Det är väder av något slag och vi kan inte göra ett endaste dugg åt det. Gilla läget. Stanna inne eller hoppa i sjön. Njut. Drick ett glas bubbel och älska situationen. Vi kan inte åka utomlands men nu kom utomlands till oss istället. Grekland är här. Like it or not!

Jag är priviligierad och har en pool ett par meter från mitt hus. Där ligger jag och skvalpar, tittar på den blå himlen och försöker konservera den här stunden, känslan och lyckan av att bara – nu kommer det en klyscha – fånga dagen! Jag är så innerligt lycklig över att få vara frisk och stark. Det är inte alla förunnat i dessa tider så vi som ännu inte blivit sjuka eller kanske inte ens blir det – låt oss sluta gnälla!!! Känn glädje över livet!

Min dag började 04 idag. Jag vaknade helt enkelt pigg som en mört och det fanns inte på kartan att kunna somna om. För några år sedan införskaffade vi en AC till vårt sovrum och den håller en underbar sovtemperatur på 17 grader oavsett om resten av vårt gamla hus kokar. Svalt sovrum ger en bättre sömn men tydligen tyckte min kropp att jag hade sovit klart så det var bara att hoppa upp. Kaffe och ett par mackor, packa gymväskan och till gymmet.

Vi är några stycken som tränar i arla morgonstund. Idag var det faktiskt 2 unga tjejer där när jag kom vid 05.30. Det hör dock till ovanligheten. Jag är som regel ensam vid den tiden. Kul dock att se lite fler som inte ger vika för vädrets makter. Det är stora ytor och en gammal frabrikslokal så luften är trots allt rätt ok även om det är varmt ute.

Jag kör vidare med mitt upplägg då det har gjort mig grymt stark de sista månaderna. Konditionen är på topp och jag har massor av energi. Mitt ena knä har trasslat så trappan som jag nöter i varenda träningspass har fått vänta på mig men nu så…nu är jag igång igen. Idag kunde jag ösa på tempot och utan minsta känning knata 100 våningar. Alltså, jag älskar den där maskinen. Jag möts alltid av protester när jag hävdar att man genom att gå i trappor bygger fina lår och rumpa men jag sitter ju där med facit och bryr mig inte så värst. Det är grymt jobbigt att gå i trappor. Hela benet aktiveras och man får finfina hamstrings men den som inte tror mig behöver ju inte prova. =)

Nästa favoritmaskin är roddmaskinen. Den som tränar hela kroppen och som gör ryggen och axlarna urstarka…om man nu ror som man ska vill säga. Jag sneglade på en tjej idag som för det första hade alldeles för tungt motstånd och dessutom en usel teknik. Hon kastade sig bakåt i varenda drag och jag är övertygad om att hennes armar hade mjölksyra till max. Det blir fel. Det är ryggen som ska jobba….inte armarna. Att ha väldigt tungt motstånd och vara tvungen att ligga bakåt för att orka fyller ingen som helst funktion. Jag brukar ha någonstans runt 7. Det blir lagom tungt för mig och jag behöver inte strula med tekniken! Det där med teknik är något som alla skulle behöva lära sig i väldigt många övningar. Att lyfta tungt är liksom inte grejen. Att lyfta, dra eller pressa på rätt sätt är vad som bygger en kropp.

Resten av min ”morgongympa” blev lite mage och säckträning. Jag gör som en liten cirkel med ett par magövningar och slag…varvar detta 3 gånger. Avlslutade mitt pass med biceps/triceps. Det kändes ganska bra. Har överansträngt en axel då jag gjort alltför många armhävningar men jag tror att den är med mig snart. Det blir så där när man traskar ur mellanmjölken och anstränger sig liiiiite till. Det bär eller brister. Även om det brister så behöver det inte vara katastrof. Man bara måste slå i ribban lite innan man kommer över den. Att bara röra sig i bekvämlighetszonen ger inte någon utveckling. Så fort det känns bekvämt och inte särskilt jobbigt är det dags att snäppa upp träningen ett hack.

Jag ska strax sätta på lite mer kaffe och gå ut i sommaren. Poolen håller 32 grader vilket är underbart för en badkruka som jag. Har en känsla av att jag kommer att skvalpa runt där i min badring under större delen av dagen. En flaska bubbel ligger på kylning till senare. Det hör på något sätt till den ultimata mysfaktorn. Jag kallar det balans i livet. Man måste tillåta sig att njuta av mat och dryck men…..inte alltid. Önskar dig en fantastisk dag i medelhavsvärmen! Kom ihåg att njuta! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: