Vår, boxträning och blommor..

Äppelträden står i blom, liljekonvaljerna doftar och fåglarna kvittrar som små tokar. Den bästa tid är nu. Och den är kort! Alldeles för kort. Det ska bli härligt väder några dagar framöver och vi får se till att ha tid att njuta. Eftersom jag är allt annat än en trädgårdspedant så kan jag verkligen släppa den här stressen som sol och värme plockar fram.

Jag åkte till en handelsträdgård i förrgår för att köpa blommor till mina balkonglådor. Eller kanske ska vi säga altanlådor då det egentligen är ett räcke runt vår altan som jag hänger lådor på. Nåväl. Det var inte bara jag där. Hela bygden var där. Och alla som inte bodde i bygden. För lite personal och för mycket besökare resulterade i att jag åkte hem. Blomlös! Jag tog tag i det hela igen morgonen därpå och stod utanför dörren vid tio då nästa handelsträdgård öppnade. Inköp till 5 stora lådor och 2 små gick på exakt 20 min. Det är min manliga sida som kommer fram. Snabbt in och handla det jag ska och så fort ut därifrån.

Natten har varit en smula jobbig. Trist då ett tufft boxpass väntar kl 09. Dels hade mannen osmaken att väsnas. Snarkningar, grymtanden, suckanden och lite prat i sömnen….! Jag sover tyst som en mus men min man låter som en bergsgorilla. Helt hopplöst. Vem var det som kom på att man skulle dela säng? Tassade ned i vardagsrummet och bäddade i en obekväm soffa istället. Hundarna rullar snabbt ihop sig…en vid huvudet och en vid fotändan och så ligger jag som i ett skruvstäd och kan inte röra mig. Till sist somnade jag väl i alla fall och drömde idiotiska drömmar.

Först kommer jag åkandes på en öde landsväg och blir attackerad av ett enormt vildsvin. Min stora bil visar sig vara någon form av flakmoppe och grisen springer ideligen rakt in i mitt flak för att till sist springa bort på vägen bakom mig. Jag kommer fram till något slags hus där tiden stått stilla. Vildsvinet kommer tillbaka och attackerar deras hundar och…..där kommer jag inte ihåg mer. Snabbt är jag förflyttad till ett gym där min boxtränare Jessica kommer in. Jag har problem att knyta mina vinterkängor som jag tydligen ska ha inomhus när jag tränar. Dom är omöjliga att knyta och jag håller på och håller på. Rätt som det är kommer en gammal god vän in genom dörren. Ung! Vacker! Ropar lite förstrött till mig att det luktar gamla räkor i lokalen och jag fortsätter där med mina förbannade kängor. Hon omfamnar Jessica och de verkar vara bästa polare medan jag inte kommer någonvart med min utrustning. Nu är handskarna borta. Jag letar efter kläder också. Till sist är jag utan kläder, om kängorna är på vet jag inte men jag är halvnaken, gymmet är stängt och där det låg ligger nu endast en bank och jag kan inte hitta varken kläder eller handskar. Där vaknar jag nog och här kan man undra vad som egentligen rör sig däruppe i hjärnkontoret!

Nu är klockan 05.10 och jag sitter här med en kopp kaffe. Om en stund ska jag trycka i mig en rejäl frukost vilket just nu verkar vara en omöjlighet men….hård träning på tom mage är inte att rekommendera. Bra mat dagen innan med långsamma kolhydrater och en rejäl frukost med gröt, ägg och mackor innan så brukar jag vara stark som en björn.

Jag har ju pratat om boxträning förut och jag vill gärna göra det igen. Om du har möjlighet så ta dig till något gym eller personlig tränare och börja med detta. Jag började på allvar i januari och har tränat flera gånger i veckan sedan dess. Både mot säck där jag är själv och någon gång i veckan eller var 14e dag med tränare. Det är en fantastisk träning för hela kroppen. Mycket rörelseträning och kondition. Jag kan lugnt säga att min kropp är starkare än någonsin tack vare denna träningsform. Och, man ska inte vara rädd för att slå. Det stärker skelettet och det stärker även självförtroendet. Det är en sanslös endorfinkick och bästa tänkbara antidepressiva drog. Är man lite nere innan ett pass så är allt på topp efterås. Genom boxträning övar man sin balans, snabbhet, flås, rörlighet och styrka. Det är helt enkelt så bra träning att jag inte nog kan prata mig varm för det. Jag är vid 62 års ålder betydligt starkare, rörligare och har så sanslöst bättre kondition än när jag var hälften så gammal. Här är en film från mitt förra träningspass. Jag räknade ut att jag slog ungefär 2500 slag under den timme vi körde.

Hur tränar vi? Jag slår alltså mot s k mitsar som Jessica håller i. Hemma tränar jag på säck. Vi tränar teknik varvat med förberedelser för sparkar, armhävningar och olika magövningar. Och, så kör vi 4 Tabatalåtar med snabba slag bara för att få upp flåset. Det är alltså 8 st 20 sek intervaller per låt. Oerhört jobbigt men så kul! Bor du i Örebrotrakten så kontakta mig för att komma och prova ett pass med Jessica. Du kommer att älska det. Man börjar förstås inte i det tempo jag håller i filmen utan anpassar till den kondition och styrka som just du har.

Nu ska jag göra i ordning min jättefrukost så att den hinner åka runt till alla muskler innan mitt pass. Ha en fantastisk dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: