Long time….no see…

Jag har helt kommit av mig. Skrivande och min armbandstillverkning går verkligen i vågor. Just nu har jag huvudet proppfullt av idéer för nya armbandsdesigns och sitter med fingrarna bland pärlor, läder och tenntråd många timmar per dag. Skrivande däremot går lite trögt. Man…här är i alla fall några rader från mig.

Jag har skadat ett knä. Jag har gåsfot! Ja, det heter något annat på latin men benämns som gåsfot eftersom detta muskelfäste ser ut som en sådan. Jag har förstås kört för hårt. Överansträngt mig. Inget ovanligt. När jag mår som bäst så lyckas jag alltid göra mig illa. Jag bryter ett finger, spräcker en armbåge, får en muskelbristning, ryggskott eller som nu…gåsfot! Dock, detta är inget allvarligt och ska snabbt gå över enligt den duktiga naprapat jag anlitat.

Men, att gå från stenhård träning till 35 %….har fört med sig sina olägenheter. Jag är en apa, elak, rastlös och har helt enkelt abstinens. Svår abstinens. Jag älskar mina tuffa och svettiga pass och nu sitter jag där och cyklar på en stillastående cykel. Utan motstånd. Jag blir inte ens fuktig i pannan!!! Idag ser jag dock ljuset i tunneln. Kanske, kanske vänder det nu. Jag hoppas det och intalar mig att jag endast ska gå 5 min i trappan när jag är ok. Bara 5 min. Jag längtar efter detta pinoredskap. Tänk så det kan bli.

Det är fantastiskt här på vår vackra plätt. Snart har vi äppelblom och liljekonvaljer. Fåglarna sjunger som galna här ute i skogen och det är obegripligt vackert med den skira grönska som just nu råder. Att det pågår en pandemi där utanför är svårt att föreställa sig. Jag avnjuter ett glas kallt rosévin och försöker glömma allt elände. Framför mig ligger lite tenntråd som jag ska fläta till något fint. Du vet väl att jag gör armband? Om inte så hittar du mig på Facebook och Instagram under Pias Bling. Jag gör tävlingsbikinis till atleter också men där har jag varit kreativ och lagt till lite bokstäver…..Piasblingsuits. Ta dig en titt! 😉

Egentligen har jag alltid knåpat med något. När jag var barn så virkade jag som en besatt. Stickade, knypplade och sydde. När jag var tonåring sydde jag förutom kreationer till mig själv även kläder till mina vänner. Då fanns det tygaffärer där man kunde köpa en stuvbit för några tior och så förvandlade jag den till något fräckt. Jag tog betalt en liten slant och så kunde jag sy något till mig själv. Jag hörde inte till de blyga kan man väl säga. Tyvärr har jag inga bilder på det jag sydde men jag kommer ihåg en väldigt speciell outfit. Det var röd tweed om du nu vet vad det är!? Jag sydde en vadlång kjol med ett motveck bak och två sidveck på var sida om det. Det gjorde att kjolen liksom ”slog upp” lite läckert när jag gick. Till det sydde jag en kort åtsittande kavaj med sammetsslag och som grädde på moset en cape!! En Draculacape! Den var fodrad med svart siden och så hade jag en silverrävsboa om halsen, en vit basker och svarta stövlar till det där. 16 år och i gymnasiet!!! Hahaha…det är ju helt galet. Det var bara en av dom alla. På bilden nedan ser du en annan variant av mig. Tyvärr i svartvitt. Dräkten är knallröd, jag har en vit blus med en volangkrage och så skorna. Äkta ormskinn och mocka. Those wore the days….!😌

Jag skulle nog inte kunna ta många steg i den typen av skor idag men faktum är att jag har dessa rariteter kvar. De är från Sko-Uno i Stockholm och de fanns faktiskt att köpa för ett par år sedan. Kult. 70-tal. De sålde skorna för 5000 kr. De är sjukt obekväma men ganska läckra eller vad tycker du?

Ja, där svävade jag ut i nostalgi. Det är inte så ofta jag gör det då jag försöker att leva i nuet. Det blir lätt så deppigt om man ger sig hän åt gamla tider. Här och nu! Det är vad som gäller. Jag hoppas att du som läser mår bra. Att du inte har någon i din närhet som är svårt sjuk i Covid-19 och att du klarar begränsningarna i livet på bästa sätt. Jag saknar min ”flärd”. Naglar, hår, resor osv men….det viktigaste av allt är ju att vi får ha vår hälsa och må bra. Vad är väl ett par naglar. Men bara på kul vill jag visa hur det kan se ut efter 9 veckor utan sin nagelterapeut!!! Här är Coronanaglarna!! Vansinnigt snyggt!🙄 Men som sagt så otroligt oviktigt i dessa tider. Tids nog trillar de väl av!

Ja, det där var minst sagt lite pladder. Om ditt och datt! Träningstips får du en annan dag. Då, när jag har kommit av den stillastående cykeln och är fit for fight! Nu ska jag fläta tenntråd och lyssna på en bok. Det är min största avkoppling. Vad är din?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: