Det är i motvind draken lyfter….

Det läste jag på ett Instagramkonto jag följer. Jag tycker att det känns trösterikt. Och tröst behöver vi alla just nu. Det som började med mediauppbåd och skräckscenarion som hämtade ur en science fiction visade sig besannas och nu är vi mitt i filmen. Vad kommer att hända? Kommer vi att bli sjuka? Hur sjuka? Kommer någon i vår omgivning att hamna under intensivvård? Jag? Du? Vi vet ingenting. Gör Sverige rätt med sitt udda sätt att tackla det här obarmhärtiga viruset eller är det rent vansinne?

Jag är så ledsen över alla gamla som tack vare personalomsättning och spariver har en icke sinande ström av idel ny personal på äldreboenden och inom äldreomsorgen. DET är orsaken till att viruset sprids så förfärligt bland våra gamla. Mitt hjärta vill brista när jag tänker på att det är någons mamma eller pappa som ligger där och faktiskt dör av att inte kunna andas!

Vi lever i skogen och träffar ingen annan utom möjligen på avstånd utomhus. Allt annat är lagt på is. Ingen frissa, inga nya naglar, inte prova ut nya glasögon, köpa kläder eller ta en fika. Det är ju bara lyx men lite av livet måste vara lyx anser jag. Annars blir det ju urtrist.

Vad ska vi göra för att inte helt tappa greppet? Mitt sätt att inte ramla ned i min väntande mörka tjärn är att …träna! Den bästa antidepressiva medicin som finns. Jag har varit några gånger på gymmet men jag blir bara förbannad då det är dåligt städat. Det är aldrig ok och definitivt inte nu när ett elakt virus härjar. Vore det mitt gym skulle jag gå där med spritflaska och spraya på allt som någon tar i, ligger på eller över huvudtaget kommer i kontakt med. Så är inte fallet på detta gym så nu får det vara med den biten tills …..ja…tills när då? Det vore naivt att tro på ett snabbt förlopp. Det här äckliga Covid-19 är här för att stanna och vårt sätt att leva lär ändra sig väldigt drastiskt den kommande tiden. Men…träning kan ingen ta ifrån oss.

Jag kör lite olika pass. Mycket hopprep och jag vill än en gång peppa dig att inhandla ett. Det är jobbigt och tränar ditt flås mycket effektivt. Jag kör efter Tabata-appen och ställer in den på 30 sek-vila 10 sek. Det har hänt mycket med uthålligheten sedan jag började och nu kan jag hoppa rep ganska länge. Låga hopp och snabbt. Inte höga studs utan bara så pass att repet kommer under. Annars kan man inte få upp tempot och det är tempo som höjer pulsen…

Vad kan man annars göra då? Investera i en skivstång och lite hantlar, en matta och så behöver man en stadig bänk. När du har den utrustningen är det möjligt att åstadkomma hur många pass som helst. Här nedan kommer dagens pass.

Hopprepsintervall.

Utfall. Med eller utan vikter. Det avgör man själv. 10 på varje ben x 3

Knäböj. Med vikt eller utan. 10 x 3

Rumplyft. Samma här. Med vikt eller utan. 10 x 3 och kom ihåg att spänna rumpan en kort stund i ytterläget. Gå långsamt tillbaka.

Armhävningar. Gör dom smala eller breda, på knä eller ”riktiga”. Helt efter din ork. Kör en ”pyramid” nedåt. Börja på 10…vila kort stund, gör 9…….vila kort stund, gör 8….osv ned till 1

Dips mot bänk. Gå inte ned lägre än axelhöjd. Då är risken stor att du får ont i dina axlar. Till failure…alltså så många du orkar…

Bicepscurl med skivstång eller hantlar. 10 x 3

Sidolyft. 10 x 3

Skivstångsrodd 10 x 3

Axelpressar med stång eller hantlar. 10 x 3

Detta är bara små tips. Jag lägger upp det så att jag gör en liten ”cirkel” med utfall, knäböj och rumplyft.Vilar en kort stund efter att jag har gjort rundan och så pået igen. Bicepscurl och dips kör du som superset och så vilar mellan. Annars tar allt en förfärlig tid. Lite tempo måste vi ha. Jag har gjort en liten film för att det ska bli fullkomligt klockrent.

Det har varit en fantastisk vårdag. Försök att stänga av informationsflödet. Lägg ett pussel, lyssna på en bok…..this too shall pass!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: