Allt stannade av…

Läskiga tider och stor oro. Viruset som verkade otäckt visade sig vara betydligt värre och skördar många dödsoffer. Nu är det inte någon lek. Visst tappar man lite framtidstro? Eller är det bara min aktningsvärda ålder som får mig att tappa sugen? Det är ju nu…som vi ska resa och njuta av livet. Inte sitta och vara livrädd att få ett helgalet virus som kanske tar livet av nära och kära. Jag känner många med underliggande sjukdomar som säkerligen skulle drabbas riktigt hårt av Covid-19. Förfärligt!

Jag bestämde mig idag att gymmet får fortsätta sitt liv utan mig under den närmaste tiden. Efter att ha legat på golvet och gjort armhävningar och annat fick jag en väldig olustkänsla över vad som eventuellt fanns just där….på golvet. Nu tar jag en paus. Jag har många redskap hemma och kan roa mig väldigt bra på hemmaplan. Min boxtränare och jag kör utomhus och det går hur bra som helst.

Det är en förfärlig tid och många av oss kommer att minsta nära och kära. Det känns nästan outhärdligt att se hur sjukvården är fullbelamrad med patienter INNAN det egentligen har slagit till i landet. Var ska det sluta? Jag somnar med tankar på Corona och vaknar kvar i samma tankar. Men, eftersom jag är vetgirig så har jag tagit reda på en mängd fakta vilket kan vara bra att fokusera på.

Det är INTE bara äldre som drabbas men….över 60 så räknar man med att immunförsvaret och lungkapaciteten är -på helt naturlig väg, vår förmåga till syresättning minskar med åldern – nedsatt. Det leder till att vi över denna gräns klarar av respiratorer betydligt sämre. Yngre människor lever nu i en slags falsk trygghet och struntar i rekommendationer att stanna hemma, minska sociala kontakter osv. Det är ett elände. Speciellt i Sverige tycks vi leva i en total förnekelse om att ”här kommer det inte att bli lika läskigt som i Spanien”……!

Män drabbas av någon anledning hårdare av viruset. Man tror att det är genusstyrt. Jättekonstigt och får mig än en gång att tro på konspirationsteorin att viruset är tillverkat med ett syfte. Det dödar gamla, redan sjuka och …män! Världen har överskott på män och vi blir allt äldre vilket kostar pengar. Jag kan inte annat än undra hur ett virus så snabbt kan färdas till världens alla hörn utan hjälp från drönare eller annat. Om det hade tagit ett år hade jag trott på det men inte på denna korta tid. Framtiden får utvisa sanningen. Kina har undanhållit de exakta dödstalen och det framgår i utländsk media att de vida överstiger de 4500 som uppgetts. Kina har 3,1 MILJARDER invånare så varför skulle deras insjuknade vara så otroligt få i förhållande till folkmängd?🤔

Nåväl. Livet måste fortsätta om än på annat vis. Vi får helt enkelt inte ge upp utan fokusera på att de allra flesta blir friska och en ännu större del av befolkningen inte sjuka alls. Det är lätt att glömma i den totala mediahysteri som pågår. När HongKong-influensan härjade dog folk som flugor men då fanns inte Internet eller sociala medier så det blev aldrig uppmärksammat.

Nog om detta. Håll i din träning även om du är utkörd från gymmet. Det kan vara bra att ta till en annan typ av träning. I mitt fall blir det mer slagträning och det känns bra när man är frustrerad och spänd mentalt. Har du en boxtränare i din närhet så fråga om ni kan köra pass utomhus. I Örebro har jag kontakter så hör av dig. För dig som tror att vi pucklar på varandra vill jag visa en liten film vad det går ut på.

Boxträning är slagträning och i en förlängning även med sparkar. Mot mitsar! En mits är en ”kudde” som din tränare tar emot dina slag och sparkar med. Att slå mot mitsar är oerhört jobbigt. Ofta kör man tabataträning med 20 sek slag, 10 vila i många omgångar varvat med teknik. Mellan slagperioderna är det mycket armhävningar, mage och flåsträning. Det senare kan vara upphopp, löpning, hopprep eller annan pulshöjande aktivitet. Det är vansinnigt roligt och det absolut jobbigaste i träningsväg jag har sysslat med. Just nu känns det som om jag dessutom behöver varje pass. Lugnet lägger sig som bomull i kroppen när jag landar hemma i köket efter avslutat pass.

Här kommer en liten film från mitt senaste utomhuspass! =)

4 kommentarer på “Allt stannade av…

  1. Ja vi måste vara rädda om oss själva och varandra. 🙏 Jag kommer också att avstå gym ett tag o köra mer utomhus o hemmaträning 👍🏻💪🏻🌞

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: