Och där kom söndagen igen…

Kallt men vackert!!

Coronaviruset till trots så närmar sig våren. Kalla nätter men just nu vackra dagar. Vi måste försöka att njuta av dom även om vi är orade över viruset som lamslagit en hel värld. Jag är inte livrädd för just viruset men fullständigt skräckslagen över vad som väntar EFTER viruset har klingat ut. Massarbetslöshet, konkurser, fallande huspriser, depressioner, fattigdom….det är inte ett ljust scenario. Varför allt måste stanna av beror på att vi inte har någon beredskap att ta hand om alla förväntade intensivvårdsfall. Varefter fler blir smittade krävs det mer och mer vårdplatser. Vi kommer alla att drabbas på endera sättet men genom isoleringen så kanske vi kan få en mer utspridd sjukdomsbild. Det är otäckt. Riktigt otäckt!

Jag försöker att leva ”som vanligt” vilket inte är så svårt för mig då jag bor mitt i skogen. Jag har ingen trappuppgång att gå igenom eller annat som tvingar mig möta människor på vägen till mitt hus. Handlar gör jag på morgnarna, gymmet besöker jag ännu tidigare och då är jag ensam där. Viruset är en s k droppsmitta och smittar alltså när någon är i vår närhet. Viruset kan överleva en tid på ytor men med handskar på och handsprit i högsta beredskap så är i alla fall jag ganska trygg. Idag tänker jag dock träna utomhus så fort det blir lite varmare. Det är UNDERBART väder. Koltrasten sjunger och solen värmer.

Igår kände jag mig väldigt bekymrad och var på ett uruselt humör. Ett träningspass och en låååång promenad på tre timmar tillsammans med en god vän skingrade orosmolnen och idag mår jag betydligt bättre. Det kommer att ordna sig. Vi får inte tappa vår framtidstro. Kanske kan t o m livet bli bättre? Många bekymmer vi har idag är förankrade i ett slöseri av våra skattepengar. Möjligen blir där en stor förändring? Vad kan vara viktigare än att satsa våra pengar på vår befolkning? På oss? På våra gamla? På vår sjukvård? Jag tror att det blir stora förändringar framöver. Att ha ”monterat” ned vår sjukvård, att stänga sjukhus, att minska lagret på sjukvårdsartiklar……var inte det smartaste politiker har gjort….

Till dig som är orolig vill jag säga att du har verkligen skäl att vara det men….låt inte oron äta upp dig. Vi kan inte göra mer än vårt bästa för att hålla oss friska. Om vi dessutom ska förtäras av oro så minskar vår motståndskraft. Be strong! Ät bra, vistas ute, motionera och försök att hålla paniken i chack! Vi blir inte mindre sjuka av att vi är oroliga och rädda. Det blir bara en psykisk belastning som gör oss deprimerade. Depression i sig är inte en bra plattform den dag du kanske blir sjuk. Och kom ihåg….de flesta får väldigt milda symptom. Att bli sjuk innebär inte att vi per automatik behöver intensivvård. Du ska få det första av mina egna tio budord. Var frisk tills du är överbevisat sjuk! Det lever jag efter och ägnar mig inte åt hypokondri eller överdrivet letande efter åkommor. Jag vill vara stark och frisk och bestämmer mig för att vara det! Ha nu en fantastisk söndag! Det ska jag ha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: