Benpass!

Eftersom jag har en rygg som bråkar med mig måste jag alltid göra på alternativa sätt när det gäller benböj och marklyft. Om jag skulle få för mig att lägga stången som man brukar….dvs på axlarna vid benböj….så har jag ett ryggskott innan jag går hem från gymmet. Eller som i marklyft…..ta stången framför mig från golvet…big nono!

Istället gör jag marklyft med stången bakom mig..alltså Hack Squats. Av någon anledning avlastar det ryggen på ett helt annat sätt än om jag håller traditionellt i stången. Jag har lätta vikter på då det inte finns på kartan att leka viktsnobb. Fler reps, lätta vikter och en hel rygg är bättre än att ta i och kanske vara skadad i flera veckor.

Nästa övning funkar också grymt bra då jag lutar mig mot stången i…en Landmine Squat. Ryggen blir helt avlastad i denna övning och den funkar grymt bra som kompensation för traditionella benböj där åtminstone jag får tväront direkt. Har du inte en stång som sitter fast i golvet så kan du luta den i ett hörn där den inte kan glida.

Kabelmaskinen är grym till det mesta. I övning nummer tre har jag lastat på mycket vikt så att jag ska kunna luta mig bakåt och ha stöd i kabeln. Håll ryggen rak och något bakåtlutad, ned så långt du kan. Den är också ”snäll”!

Övning nummer fyra är bra om du vill gå ned lite djupare då det är lätt med hjälp av maskinen. Här kan du inte lägga på lika mycket eftersom viktkasetten kommer att ”följa med” mer än vad den gjorde i övning nummer 3….hoppas att du fattar.

Jag körde dessa övningar 10×4 med magträning mellan varje set. Testa! Dom är bra! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: