God morgon måndag!

Undrar om jag borde ha kallat den Corona-måndag? Det är ju vad precis ALLT handlar om idag. Jag känner mig utled på all information och desinformation om detta virus som har framkallat panik värre än om det vore Digerdöden som for fram över världen. Det orskar inte den enorma dödlighet som gemene man är så rädd för. De allra flesta får milda symptom, någon blir inte smittad alls, någon blir jättesjuk och människor med bakomliggande orsaker såsom svåra sjukdomar löper en risk att få allvarliga komplikationer eller mista livet. Precis samma mönster som en helt vanlig säsongsinfluensa alltså. Det dör mellan 600-1000 människor i Sverige varje år av eller i sviterna av denna. Varför paniken? Panik och hysteri är fullkomligt idiotiskt och ingen blir mindre eller mer sjuk av att löpa amok.

Jag var och handlade i går morse och befann mig helt plötsligt i ett öststatsland med tomma hyllor. Toapapper som har blivit hårdvaluta var i stort sett slut. Papper? Men kära svensk…vi bor i ett land med oändliga mängder skog. Varför bunkrar en svensk papper. Om vi nu SKA bunkra något så borde det vara importvaror för dessa kan ju helt realistiskt ta slut om länderna stänger sina gränser och inget får flygas varken ut eller in. Kaffe t ex.

Du och jag kommer kanske, eller kanske inte, bli smittade av Corona. Kommer vi att dö? Nä! Det är jag helt övertygad om att vi inte gör såvida du inte lider av KOL, ligger på sjukhus redan nu med andningssvårigheter och är över 80 år. De flesta som har avlidit är väldigt gamla och redan sjuka. Simma lugnt. Jag är 62 år snart och har haft Hong-Kong influensan som på sin tid var fruktad men….skillnaden var att vi inte hade sociala medier så ingen kunde skrämma upp oss. Vi blev sjuka, stannade hemma från skolan, hade feber, mådde skit och…blev friska. Precis som vi kommer att bli efter Corona. Jag är bestört över folks tokskräck över ett virus som faktiskt hitills inte krävt mer än ett par dödsoffer i Sverige och inte ens särskilt många runt om i världen. Är alla helt omedvetna av hur många som dör alla andra år? De som har avlidit var dessutom gamla och sjuka redan innan.

Jag känner mig inte orolig. Jag har normalt en hög handhygien så att tvätta händerna är inte något nytt för mig. Det är det första jag gör när jag kommer hem oavsett var jag har varit. Jag tar aldrig i ledstänger och handtag. Jag har engångshandskar när jag handlar pga att kundvagnar och kundkorgar är smitthärdar av värsta slag. Alltid. Vinterkräksjuka, influensa…you name it. Det är SÅ enkelt att dra på ett par handskar. Även kortterminalen är jävligt äcklig och det är inte något nytt. Jag skulle ALDRIG få för mig att köpa sallad i en sån där salladsbar som varenda affär har. Det anser jag vara så snuskigt. Alla får stå där och snora över livsmedel som andra ska äta, alla använder samma slev att skeda upp i sina pytsar med….usch. Likadant med bufféer och t ex hotellfrukostar. Hur fräscht är det? Egentligen? Jag har blivit vansinnigt magsjuk av buffé..visserligen i Thailand men ändå. Äter aldrig någonsin buffé annat än om jag är först på plats och restaurangen är bra. Handsprit i bilen är också ett bra sätt att hålla ordning på baseluskerna. Jag är väldigt sällan sjuk. Jag brukar inte ens få en förkylning under vinterhalvåret. Jag är fullständigt bombsäker på att det är just pga det jag skriver ovan.

Vad gör man då på gymmet? Ja, samma sak. Jag sätter på mig engångshandskar om jag ska ta i handtag på en maskin. Tvättar av hantlar och annat innan och efter jag ska använder dom samt tvättar händerna och spritar innan jag går hem….och när jag kommer hem. Undvik gruppträning där du står helt nära alla andra och svettas. Kör du egen träning så har du ett par meters avstånd till nästa som tränar eller kan i alla fall försöka med det.

Mer kan vi inte göra. Att sitta hemma och vara livrädd under de månader som komma skall är ju helt vansinne. Det här viruset kommer att spridas vare sig vi vill eller ej. Vårat krux i Sverige är att vår sjukvård är nedmonterad och akutvårdsplatserna för få. Av DEN anledningen kan jag förstå paniken från någon som är i riskzonen. Absolut.

Nog om detta. Ta det lilla lugna och köp några kg kaffe för det vore ju illa att vara utan om importmöjligheten stängs!😱

Jag ska ta ett konditionspass idag med lite trappmaskin och en bencirkel. Det står boxträning på programmet i morgon så då måste jag vara piggelin. Inte komma med slitna muskler för då orkar jag inte alls. Ha nu en fin måndag och skippa paniken! This too shall pass!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: