söndagspasset…..

Ja, det har inte ägt rum ännu utan är just nu på planeringsstadiet. 2 dagar utan träning har passerat då jag befunnit mig på vift med en god vän. Utsatt mig för baciller i mängd under en fantastisk konsert i ett fullsatt Globen. Och för att inte prata om i frukostmatsalen på hotellet. Hostande och snörvlande människor som ogenerat harklar sig när de gräver i youghurtpytsar och annat. Yack! Jag hoppas innerligt att mitt immunförsvar har boxhandskarna på! För övrigt var uppträdandet i Globen fantastiskt. Har du aldrig sett dom här grabbarna så gå nästa gång du ser att de kommer till något ställe nära dig. Högklassig underhållning och röster i världsklass! Du hittar dom här! https://www.facebook.com/peterobruno

Just nu väntar jag……som vanligt……på dagsljuset och en hundpromenad. Hundarna har inte gillat min frånvaro då det tyvärr endast är ”mina” hundar. Husse duger möjligtvis dagtid men är helt dissad nattetid. De ska sova med mig! Detta leder till att de inte kan sova alls när jag inte är hemma. Jag har haft många hundar varav 4 schäfrar som har levt nära, nära mig men ingen hundras har någonsin varit så nära vapendragare som dessa. Tuffa, redo att döda för mig, redo att försvara mig med allt vad det har….trots att de bara är tre pannkakor höga. Om – de hade varit 30 kg tyngre hade jag haft de allra bästa livvakter som någonsin gått att uppbringa. Mina söta små teddybjörnar med ett så stålhårt och kaxigt inre….! Skratta du men hur många förstår hur stöddig en liten hund kan vara? 😉

Nåväl, snart ljusnar det. Då ska jag börja min dag. En lång runda innan lervällingen som råder i mina trakter, tinar upp. Sedan är det dags för ett söndagspass på gymmet. Torsdagens boxträning var det tuffaste jag har gjort men jag kände förvånansvärt lite av det dagarna efter vilket är bra. Då är det bara att gå pået igen. Jag fick utöver all vild slagträning göra en bra rörelseträning för stela höfter. Eller ja, för att inte få stela höfter kanske. Jag ska filma den. Dessutom en grym magövning som faktiskt gav mig träningsvärk och det är inte lätt för mig att få i den delen av kroppen. Vill inte på något sätt låta skrytsam men jag har en stark mage som inte så lätt låter sig stressas…! I will be back!

Sådär. Dagens pass avklarat och det var så vansinnigt roligt. 100 våningar i trappan, 2000 m rodd, hopprep och slagträning i intervaller, armhävningspyramid samt följande två övningar för mage och ben/höft. Körde ett lätt bröstpass efteråt men det var ganska lamt efter min början..

Här är magövningen. Jag kör alltså ”fällkniven” fastän med en pinne i handen. Den bör ha liiite vikt. Inte tung men inte luftlätt. Du måste kunna bli lite stabil med den i handen. Detta är sjukt jobbigt. Korsryggen kvar i mattan och så försök att cruncha magen när du går upp. Slappna av i nacken så att det inte är nacken som jobbar…fokus på magen och så möt pinnen med benen. Sakta ned och gå inte ända ned utan vänd innan du är i golven. Piuh! Försök så många du orkar. Jag är ganska stark i magen så jag gjorde 10 ”på varje arm” x 4 men jag kan lova att det var segt på slutet.

Den andra övningen jag vill dela med mig av är en rörelseövning för ben/höft. Så jättebra när man börjar bli stel och stum i muskulaturen. Höfter kan bli ett riktigt skit om man inte håller rörligheten igång. Använd något att lyfta benet över. Kan ju vara precis vad som helst! Som du kan se är jag inte någon stjärna på detta. Det kräver lite träning att få balansen. Kan vara bra att se hur svårt det faktiskt är. Och jobbigt. Gör 10 på varje ben x 4

Dags för lunch. Idag blir det pasta!! Behöver fylla på energi innan det är dags för hundrunda nummer två. Ha nu en fin söndag och träna på. Svik dig inte. Låter du bli en dag är det lätt att låta bli nästa och så rätt vad det är har du halkat ur spår. Håll dig till planen! Alla dagar i veckan vare sig det är vilodag eller träning. Jag vet att du kan! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: