Coronavirus och träningsvärk…

Men hörni…vad ska vi säga om det här läskiga viruset? Jag har hela tiden intalat mig att det är som en vanlig säsongsinfluensa av en tuffare variant men nu börjar jag känna mig riktigt orolig. Vad är det för elände som drabbar mänskligheten? Djur bär på alla möjliga sjukdomar och i Sverige är vi noga med att kontrollera kött som ska ätas. Jägare som skjuter vilt kollar även detta så att djuren inte bär på något som kan överföras till människan men….i Kina äter man allt. Urskiljningslöst. Hund, katt, skalbaggar, ormar, apor och you name it. Vidrigt. Nu har vi det här otäcka viruset på stor framfart genom världen. Överfört från djur till människa…

Konserten i helgen som är planerad sedan länge känns inte längre lockande alls. Att sätta mig i Globen bland tusentals människor är helt plötsligt fullkomligt avskräckande och jag är tveksam till om jag verkligen ska åka dit! Hur skraj ska man vara?😱 Eller är jag bara nojjig???

Träningsvärken sedan gårdagen har slagit till med full kraft. För första gången på länge kunde jag igår göra knäböj och det känns vill jag lova. Låga vikter men eftersom det var länge sedan jag böjde med vikter så satte det sina spår. Det finns inte en enda muskel i lår eller rumpa som inte ger mig bevis på att den finns. Glädjande nog gör inte ryggen ont vilket brukar drabba mig till direkt så fort jag hämtar en viktplatta och tänker böj…

Så…idag blir det definitivt en vilodag. Tyvärr…för mitt psyke skriker ”kör skiten ur dig så mår du bättre!!!!!!!” Jag har inte en bra period just nu. För mörkt, för lite sol, för mycket oro, för mycket….och för lite…. av allt. Alla knep jag känner till är akut insatta men jag behöver mitt endorfinrus. Alla dagar i veckan. Suck!😕

Promenader då? Visst. De är ett naturligt och vardagligt inslag i mitt liv med många km per dag men det blir inte samma sak. Jag går med hundar och dessa måste få sniffa och nosa runt lite annars blir det ju för trist att vara vovve. Tempot är alltså inte så högt. Det är knappast motion eller träning utan mer rörelse. Vilket iofs är bra. Vid träningsvärk är rörelse ett måste annars blir jag stel som ett kassaskåp.

Hur har du det denna första vecka i Mars? Denna dag behöver JAG lite peptalk så hit me please!

6 kommentarer på “Coronavirus och träningsvärk…

 1. Jag känner så väl igen de där dagarna när man inte kan förstå vad jag tyckte var så bra igår. Det mesta är skit och jag är ju värdelös och en dålig människa… Men det går över och i morgon eller nästa dag står man stark och glad framför spegeln igen. Så ta promenader med dina hundar och för att få lite puls får du hoppa runt och busa med dem 😊🏃‍♀️.
  I morgon kan du kanske gå till gymmet igen och få köra ur den sista träningsvärken.
  Jag sitter vid skrivbordet på min arbetsplats och längtar efter en promenad men får glädja mig åt att jag får köra ett par pass i kväll.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Tack för pepp! 🙏💕Ja, det är nog en sån där skitdag men jag vet att den går över. Glad att jag inte är ensam om att få dom!

   Gilla

 2. Pepp, pepp, pepp, pepp, pepp, pepp, pepp, pepp, pepp, pepp, pepp, pepp…! 😉

  Detta tycker jag är bra:
  ”Denna dag behöver JAG lite peptalk så hit me please!”

  Gillad av 1 person

 3. Pepp,pepp,pepp*!!!
  Jag hoppas du förstår Pia, vilken enorm betydelse dina inlägg på FB och blogg är för alla som läser dem. Du är en stor inspiration som människa, både när det gäller träning och inte minst för din fantastiska förmåga att formulera dig i text. Du skriver så målande och beskrivande och så ”mänskligt” så du anar inte. Jag är övertygad om att vi är många som känner igen oss men som inte kan sätta ord på känslan på samma sätt som du kan.

  Så låt din känsla komma, analysera den, men skicka sedan iväg den genom att istället tanka in all kärlek från oss alla som följer dig!!!

  Jag har mina dagar när det är svårt att finna anledning till att finnas till, men genom att tänka på det mål du gett mig (utan att du vet om det), så finns det något att ”putta ut” de negativa tankarna med och istället fylla huvudet med positiva framtidsplaner.

  Stor kram
  Helene

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: