Lite plankinspiration kanske….

Tänkte helt kort ge dig lite tips om hur du kan använda plankan och både stabilisera din core samt ge gluteus en liten match så här på kvällskvisten. Går alldeles utmärkt att göra hemma på mattan.

Plankan är något jag alltid använder mig av. Rätt utförd är plankan grym. Idag tänkte jag visa dig tre varianter av plankan. Kanske känner du till dom och tycker att det är gammal skåpmat eller så är det något nytt.

Vi börjar med X-plank. Och det är precis som det låter…din kropp ska bilda ett X. Det är en hög planka…du står alltså inte på armbågarna utan har vikten på dina händer och tår. Händerna ut…benen ut…som ett X. Principen är densamma. Spikrak rygg, stabil core och så håller du positionen tills du storknar!🤪

Vänd dig om och kör en omvänd planka. Händerna i golvet och så tar du stöd på hälarna och upp med rumpan. Försök att hålla dig så rak du kan utan att dippa med bakdelen eller köra upp den i vädret. Lyft dina ben…ett i taget rakt upp i luften utan att gunga eller tappa din core. Det är asjobbigt så lura dig inte på att det ser plättlätt ut. Gör så många du kan på varje ben.

Och så vänder du dig om igen och tar stöd på dina armbågar som i en vanlig planka. Här kör du åsnesparkar med flexad fot. Försök att hålla kroppen och höfterna stilla. Gör så många du orkar med varje ben.

Den här lilla rundan kan du ta ett par varv…antingen som inslag i din träning eller som en liten hemmaträning när inte tiden räcker till mer. Lovar att det känns! 😉

Ha nu en fantastisk fredagkväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: