Träna axlar…

Idag känns livet mer hoppfullt och ljust. Jag ska få börja dagen där jag trivs allra bäst. På gymmet. Fylla min kropp med ett endorfinpåslag så att resten av dagen bubblar på i ett litet rus. Det är alltid en bättre känsla än om jag måste avstå.

Axlar står på mitt program. Jag har inte tränat axlar på flera månader då jag tog i för tungt i december och skadade mig. Inte allvarligt men tillräckligt för att få förbannat ont. Den vänstra axeln har strulat fram till för ett par veckor sedan men verkar hålla nu. Det blir återgång till lätta vikter och många reps. Träning i ett nötskal. När man närmar sig målet blir man tillbakaputtad till ruta 1. Samma…samma…för oss alla.

Fastän om du bara fortsätter likadant sker ingen utveckling alls. Kanske är du nöjd med bara rörelse och att du håller dig i trim där du är och det är jättebra. Men..möjligen vill du lite till och det är då risken att skada dig blir betydligt större. Å andra sidan är det en väldigt härlig känsla när kroppen blir starkare och du ser den utvecklas så det är ett val vi får göra.

Jag har inte riktigt bestämt hur passet blir men fortsätter detta inlägg när jag är hemma igen. Nu är klockan snart 7 och det är dags för en hundrunda innan jag packar gymväskan. See you later!👋

Sådär….I’m back! Klockan har tickat fram till 16.45. Eftermiddagen har tillbringats tillsammans med kristaller och en bikini. Den börjar bli klar så nu tar jag en liten paus från allt glitter en stund.

Passet idag blev rätt så tufft. Uppvärmning…som vanligt mina 100 våningar i trappan. Det tar 16 minuter att gå sträckan med ett hyfsat tempo. Rodd sedan och det tar runt 5 min…

…följt av hopprepet, min nya kompis, 5 min intervaller och så boxträning på säck i 10 min. Intervaller även där. Och så var det dags för mitt axelpass.

Eftersom jag denna dag körde många repetitioner på varje övning så var det lätta vikter som gällde. Jag har filmat några av övningarna och dessa gjorde jag 25 reps x 3 set av varje. Det blir oerhört tungt till slut även om de första känns lite löjligt lätta.

Övning 1 är axelpressar med lite annorlunda grepp. Du håller alltså handflatorna inåt. Sitt på en bänk utan ryggstöd och håll ordning på din kropp. Rak rygg, skulderbladen på plats så du inte är kutryggig. Långsamt och snyggt utan uppehåll någonstans. 25 x3

Övning 2 är sidolyft. Sittande på bänk även där. Håll dina skulderblad sänkta och ihop så att du inte drar upp axlarna. Gör en liten paus i översta läget. 25×3

Övning 3 är face pulls med rotation. Jag hade inget långt rep utan fick ta två andra. Lite klumpigt men det funkade. Gör rörelsen i två steg. Dra upp repet till axelhöjd, vinkla ut armarna och DRA repet utåt – isär. 25×3

Övning nr 4 är bus drivers och det ser väl för himla simpelt ut? Lura dig inte! Armarna raka och så ”vrider du på ratten” 25×3. Håll din rygg rak, skulderbladen ihop och dra inte upp axlarna. Kan garantera att den där känns efter en stund. 😉

Jag hade en övning till på mitt program men kom på att jag hade fel handställning. Lägger upp den en annan gång. Den kallas för Y raise och är alltså en axelpress där du lyfter vikten uppåt utåt…likt ett Y.

I morgon är det dags för massage hos bästa Jessica Ekman https://www.instagram.com/jessicaekman11/?hl=sv i Örebro som är fantastisk på det hon gör. Det är inte en spabehandling utan idrottsmassage vilken inte är njutbar på det viset men…den gör å andra sidan nytta! Jag vet precis vad som händer efter en timme med hennes behandling…! Det känns som om jag hamnat under en ångvält och jag blir helt slut. Med andra ord har jag en lugn dag framför mig i morgon.

Kom ihåg att berömma dig själv för dina framsteg. Känns det motigt så tänk på varför du en gång började och vad som har hänt på vägen. Var snäll mot dig! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: