Ny vecka…nya tag!

Jag gillar måndagar. Tillbaka till vardagens rutiner. Inte för att mitt liv ändrar sig drastiskt för att det är helg men ändå så känns det bra när allt rullar på som vanligt.

Jag har suttit över mina bikiniprojekt hela helgen och limmat sten i tusentals. Roligt men tidsödande. Jag har valt att inte marknadsföra mig stort då det vore vidrigt att ha massor av bikinis att slutföra. 6-10 per säsong…sedan är det definitivt stopp. Jag syr bikinin…provar…ändrar…syr….provar….ändrar och till sist sätter jag dit flera tusen kristaller. Limmar en i taget. Det är inte gjort i en handvändning. Varför det blir så mycket ändringar beror på att de här tjejerna ändrar sin kropp under resans gång mot scenen. Eftersom det är så mycket jobb med allt glitter som ska på är det omöjligt att sy i sista stund så då får man vackert nypa in lite här och lite där, sätta en resår i behån där det glipar då bysten försvann med dieten, minska brallan bak på skinkorna, ändra behåbanden osv i all oändlighet. Du kan hitta min blingsida på Instagram här! https://www.instagram.com/piasblingsuits/?hl=sv

När jag ändå marknadsför mig själv så kan du hitta mina smycken på en annan Instagramsida…..nämligen här! https://www.instagram.com/piasbling/?hl=sv

Smycketillverkningen ligger lite på is. Det går i vågor det där och just nu har jag helt varken tid eller lust. Jag brukar säga att inspiration är lyx och inget man kan vänta på då det gäller träning men….det är inte riktigt samma situation för konstnärliga aktiviteter. Där MÅSTE det finnas någon slags idé för att åstadkomma något nytt. Efter över 1000 olika idéer på armband är det helt enkelt stopp i hjärnkontoret. Det måste fram något nytt och det står still.

Jag såg på väderprognosen att vintern är i antågande. Men så surt! Nu? Vem vill ha vinter nu? Inte jag! Svanarna har kommit, fåglarna kvittrar som tokar på morgnarna, tibasten blommar…..och så blir det kallt! Men visst, det var ju väntat. Jag har sagt det hela tiden. Vintern kommer i mars och april. Hu! Nu får vi leta efter den där inre styrkan som skiter i mörker, väder och vind. Jag klarar det ganska bra för tillfället eftersom mina träningsdagar bereder vägen för mitt välmående. Utan mina träningspass skulle jag svimma av på fläcken i någon slags livskris.

I går hade jag åter igen ett hallelujamoment på gymmet. Jag har ökat på min cardio för att jag ska orka med boxträningens tempo och det är ju helt galet vad kroppen svarar. Från början hoppade jag rep och tänkte att jag nog var på väg att dö efter ett par minuter. Nu…..6 veckor senare är jag i stort sett oberörd av 10 min intervaller i hög fart. Allt är möjligt, glöm aldrig det. Nu kör jag samma uppvärmning varje dag. Trappa 100 våningar – det tar drygt 16 min så bra tempo där, rodd 2000 m i ett tempo om 32s/m, hopprep 10 minuter intervaller. 5 dagar i veckan. Och, jag mår så förbaskat bra!

Idag ska jag köra ett benpass igen. Har inte riktigt bestämt övningarna…de får komma eftervart. Möjligen blir det en liten bencirkel som denna https://youtu.be/5n-Kz2s483A följt av lite tyngre övningar. Jag har publicerat den tidigare men nya läsare kanske har missat den. Kör den 3-4 varv….övningar som jag gör på ett ben ska förstås göras med bägge. Lugnt och fint så blir det jobbigt som tusan. 30 sek per ben/övning med 10 sek vila mellan varje…

Klockan är snart 06 och jag är redo för lite mer frukost. Jag är hungrig idag. Att träna på tom mage tycker jag är förkastligt. Som att försöka köra en bil utan bränsle vilket ju som bekant inte går. Någon hävdar att det på något sätt bränner mer energi vilket jag inte tror ett dugg på. Det blir bara plågsamt!

Önskar alla en fin start på veckan. Vad har Du på ditt program idag?

2 kommentarer på “Ny vecka…nya tag!

 1. Gillar måndagar och har alltid gjort.

  Idag är jag ”ledig” från gymmet och maken är bortrest.
  Så jag sätter mig på bussen och åker mot nya trakter. Sedan ska jag se hur långt jag orkar promenera, på min väg tillbaka. När orken och lusten tar slut så hoppar jag på en buss.
  Som omväxling mot regn och blåst så är det idag en klarblå himmel utan ett moln.
  Det lovar gott! 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: