Vad i helsicke ska man äta…?

Den där eviga maten. Vad ska vi tillreda för maträtt? Kött, fisk, kyckling, vego eller vad fasen ska vi stoppa i oss för att må bra. Jag har helt sonika gått ifrån det där med spännande maträtter. Mitt förhållande till mat har aldrig varit särskilt komplicerat. Jag har ätit för att bli mätt, punkt. Lusten att stoppa i mig mängder av onyttig mat har aldrig funnits. Jag gillar inte hamburgare och pommes, pizza, kladdiga och feta andra maträtter som dryper av grädde och ost, läsk och andra helt onödiga livsmedel som så många rentav missbrukar.

Är jag då en hälsonörd? Nope! Jag gillar att dricka ett par glas vin på helgen. Jag älskar kaffebröd och choklad men….jag äter det inte alltid. Ett väldigt bra sätt att avstå är att helt sonika låta bli att handla hem. Eftersom jag är svensk så gillar jag att ”fika” men det går lika bra att ta lite jordnötssmör på ett par riskakor som att stoppa i mig en stor och fet bulle. Man måste bara se till att ha lite framförhållning och handla så att det finns i skåpet när sockersuget rullar in. För det gör det. Av och till.

Så vad äter då JAG under en dag? Värdelöst vetande för dig i och för sig men kanske kan du få en idé eller två så nu kör jag.

Frukost äter jag två gånger. Dels direkt när jag vaknar. Kaffe och ett par knäckemackor är standard. Efter gymmet är det en större frukost eftersom jag är vrålhungrig när jag kommer hem. Den kan t ex se ut så här! Dock, den där proteinbaren är inte en daglig företeelse men fick vara med på bilden!

Mina luncher är väldigt enkla. Jag tar en laxbit, kycklingfilé, nötfärs eller annan proteinkälla…kokar ett par potatisar..eller quinoa…eller ris, en morot, lite broccoli och vips så har jag en god lunch. Creme fraiche med lite kryddor blir en god kall sås till. Jag har ätit likadant i åratal och jag tröttnar aldrig.

Nästa mål, utöver mitt kaffe och riskakor, brukar bli bananpannkakor med blåbär och kesella…eller ett tärnat päron, hallon,lättkesella och lite hemgjort granola eller valnötter. Mmmm, det är svårt att förstå hur detta som är så gott faktiskt är nyttigt och kalorisnålt.

Proppmätt blir man ifall valet hamnar på bananpannkakor. Du hittar recept under fliken Recept och Tips här ovan.

Som kvällsmål brukar det bli en sallad med lite smått och gott. Som här t ex, halloumi, fetaost, grönsallad, oliver, rödlök och valnötter. De sistnämnda rackarna är väldigt nyttiga och innehåller Omega fettsyror. Ät några om dagen!

Eller som här…grönsallad, tomater, fetaost, kokta ägg, rökt skinka och paprika. Endast fantasin sätter gränser.

Eftersom jag tränar hårt och dessutom går mycket är jag hungrig hela dagarna och…äter hela dagarna. Mitt sista mål på dagen…strax innan jag sover… brukar bli ett par kokta ägg, en skivad avocado och några skivor rökt skinka…

……eller min favorit…som eh, inte ser så läckert ut men är mycket bra. 😄Makrill är en nyttig firre och ägg kan man inte äta för många av.

Känner man sig bara lite sugen och inte så hungrig så rekommenderar jag en liten ”drink”. Mixa mango med kvarg, lite linfrön på toppen som dekoration och några valnötter till.

Jag är känd av alla mina vänner att vara ett sanslöst matvrak. Jag hatar att vara hungrig och skulle dö på fläcken om någon bad mig banta eller hålla någon idiotisk diet. Jag rör på mig från morgon till kväll. Då går det åt energi.

Jag har sällan eller aldrig tagit tillskott i form av protein men för att inte rasa i vikt då jag nu har dragit upp tempot i min träning så häller jag i mig ett glas av Scitec Nutrition varje dag. Säkert inte nyttigt men smakar i alla fall inte lika förfärligt som allt annat.

Utöver de enorma fördelar som träning ger dig så kan du äta. Mycket! Och ändå ha en riktigt platt mage. Men, ät rätt saker. Inte en massa skit. Hoppas att du blev lite inspirerad till en enkel mathållning nu. Mot beach 2020…för inte tänker du väl stå i vassen?😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: