Mitt sätt att träna…

Eftersom jag får så enormt många frågor om hur jag tränar och har tränat så tänkte jag skriva om ”en dag i mitt liv”! Haha! Det lät oerhört storslaget men är allt annat än det. Mitt liv är rutiner. Kan låta verkligen skittråkigt men att skapa rutiner är ett sätt att få saker gjorda….vad det än är. Att göra sin träning till en rutin är en väg att lyckas.

Mina dagar börjar tidigt och slutar tidigt. Just nu är klockan 04.35. Jag somnade vid 21 i går och då kan jag inte förvänta mig att sova till 8. Att vara morgonpigg eller inte kvittar. Du ska göra det du har tänkt dig på en tid som passar dig. Gillar du att träna 22 på kvällen så gör det. Jag skulle inte kunna prestera ett dugg kvällstid och lägger all min fysiska aktivitet när jag är som bäst…morgon och förmiddag.

Jag börjar min dag med ett par koppar kaffe och knäckemackor. Nej, ingen gröt med äggvita, jordnötssmör och annat osmakligt utan ett par mackor. Jag klarar inte det där märkliga kladdet med konstgjord sylt, konstsocker och annat. Det smakar i mitt tycke apa. Finns dessutom inte en möjlighet att äta gröt direkt jag går ur sängen. Hua! En rejäl frukost äter jag EFTER mitt träningspass. Då är jag vrålhungrig.

Efter några timmar drar jag till gymmet. Jag dricker inte en massa sportdrycker under dagarna men blandar en BCAA mest för att jag tycker det är lättare att få i mig vätska när den har lite smak. Och vad skiljer min träning från alla andras? Intensiteten! Jag utnyttjar varje minut på gymmet och glor inte ständigt i min mobil när jag har ett uppehåll mellan mina set. Jag tränar under detta uppehåll. Det kan vara mage, airsquats, hopprep eller något annat pulshöjande..Och åter igen…detta är mitt sätt att träna. Passar det dig? Inte en aning.

Uppvärmning! Den är samma alla dagar jag tränar vilket brukar bli i genomsnitt 5 dagar i veckan. 150 våningar i trappan utom då ben står på mitt schema, då nöjer jag mig med 100. Hundra våningar tar ca 16 min. Jag går fort med ett lätt stöd i armarna så att benen verkligen får jobba. Att hänga med all vikt på axlar och armar är fusk och så går du miste om det fiffiga med denna maskin. Den tränar fram en fin rumpa och baksida lår samtidigt som den är fasansfullt jobbig. Jag använder mig alltid av intervallträning och varvar högt tempo med lite lugnare genom våningarna. Dels ger det pulspåslag och dessutom blir det roligare.

Jag flyttar mig till roddmaskinen och bränner av 1500 m med ca 30-33 s/m som tempo. Det går fort och tar ungefär 7-8 min.

Efter det tar jag fram mitt hopprep. Skaffa dig ett. Vidrigt jobbigt men effektivt som tusan.

Jag hoppar i intervaller även här. Ladda ned en Tabata-app på mobilen och ställ in den som du önskar. Jag har som regel 30 sek ”hopp”, 10 sek vila x 20 . Det kan låta lite. Det blir ju faktiskt bara 10 min men jag lovar dig att det är ganska jobbiga 10 minuter. Jag hoppar fort med hög intensitet. Här är min första uppvärmningsfas slut och det har tagit mig ca 45 min.

Jag fortsätter med 10 armhävningar…vänder på mig och kör 10 situps…..10 ryggresningar x 3 och sedan kör jag mitt styrkepass. Och, kanske du säger, så här mycket cardio kan man inte köra för då bygger man ingen kropp. Is that so? Jag har ganska mycket muskler och jag gör detta många gånger i veckan. Det är skillnad på cardio och cardio. Jag ägnar mig åt trappan som har mejslat fram en bra kontur på min gamla rumpa…rodd som bygger fin rygg, och som aktiverar hela kroppens muskulatur och hopprep som under 10 min är en pulshöjare men som knappast tar bort dina resultat för övrigt. Att löpträna i timmar varje dag är en helt annan sak…! Det rekommenderar jag inte. Har gjort det också och det gör att du bara blir senig och mager. Låt bli den biten om du vill ha lite massa på kroppen.

Hur är då mina styrkepass? Jag kan beskriva gårdagens eftersom jag har det i nära minne. Det stod ben på mitt program. Jag kan inte utföra några övningar med vikt på axlarna pga en rygg som protesterar så jag undviker benböj och marklyft. Det går tyvärr inte. Men, man kan träna runt problemet.

 • Benpress. Bred stans x 12…flytta ihop till smal stans och kör 10-12. Superset med…
 • Booty builder. För dig som inte har den på gymmet så kan man köra glute bridge istället. Långsamma med 3 sek ”knip” i toppläge, alltså TUT-träning som betyder time under tension. Och nu kommer vilan mellan mina set som inte alls är vila för mig utan…
 • …denna dag mage! Olika övningar mellan varje set enligt denna film! https://youtu.be/Vi_bZ6C3vvs Detta, alltså mina superset och däremellan mage kör jag x 4
 • Nästa benövning….Bulgarian squats ca 10-12 långsamma på varje ben…superset med
 • jägarvila till failure och mellan mina superset tar jag en annan magövning ur min film ovan….x 4
 • Fortsätter med lårcurl. ca 10…superset med benböj som jag får använda en vikt framför kroppen istället för vikt på axlarna när jag kör x 10 och så tar vi vilan som inte är någon vila utan? Just det nästa magövning ur min film….x 4

Det där var gårdagens pass. Det tog mig sammanlagt 1,5 timme och jag garanterar att varenda sekund utnyttjades. Det är egentligen det som är min grej. När alla frågar hur jag kan se ut som jag gör så är detta faktiskt anledningen. När andra sitter där mellan sina set och pillar på mobilerna så kör jag bokstavligen skiten ur mig. Det är ingen som tränar likadant som jag och många höjer på ögonbrynen då de ser mitt tempo. Är det ett bra sätt att träna? Ja, för mig. Är det ett bra sätt för dig? Har absolut inte en aning.

Utöver mina träningspass så går jag mycket varje dag. Jag har hundar, har alltid haft, och i min ägo får man finna sig i att knata så där en 8 km per dag. Att gå med hundar är inte i mina ögon något annat än rörelse. För att gång ska bli en träningsform måste du upp i puls och gå fort. Med hundar måste ju dessa få stanna och nosa lite här och där. Det blir inte detsamma som en PW vilket ju är en helt annan sak än en promenad.

Jag är så gammal idag och har provat så mycket att jag vet min kapacitet. Jag har simtränat, löptränat, ridit, grupptränat och testat många olika sätt att utöva styrketräning men den här kombon av styrka och cardio är absolut det bästa för mig. Jag älskar varenda sekund. Ibland kör jag en cirkelträning istället för traditionell styrka och jag har utökat med boxträning ett par dagar i veckan vilket är hur kul som helst. Variation är viktigt.

Har du inte hittat din väg hur just du ska träna så råder jag dig att göra upp en plan med en PT. Det är värt varenda öre även om det kostar en slant. Denne kan hjälpa dig att få struktur på hur just du ska få ut mest av din träning. Du måste hitta just din väg hur du ska ta dig framåt. Att plagiera någon annan leder ingenvart.

Nu har klockan tickat fram till 5.34. Jag ska strax packa min gymbag. Idag blir det säckträning och biceps/triceps. I morgon vila!

3 kommentarer på “Mitt sätt att träna…

 1. Jag blev fysiskt trött bara av att läsa om din träning, vilken krigare du är ❤
  Djupt imponerad….respekt!!

  Gillad av 1 person

  • Haha, det där skulle du klara galant. Jag har ju ökat min träningsdos över tid och just nu är jag i den allra bästa form men…..det kan ändra sig kvickt som tusan. Älskar mina träningspass och sörjer morgondagen när jag MÅSTE vila eftersom ett boxpass väntar på torsdag morgon! =)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: