Ofrivillig vila!

Den kommer alltid…förr eller senare. Antingen fortsätter vi i mellanmjölkens medelmåttiga anda eller satsar ett snäpp högre och då börjar det hända grejer. Konditionen ökar, muskulaturen blir hårdare och…skaderisken är definitivt högre. Det är något man bara får ta. Just nu bråkar min vänstra axel. Jag vet vad jag gjorde och det svär jag vilt över just nu.

Det är många veckor sedan men axlar är ett skit att skada. Det är en komplicerad led och helst av allt ska man inte göra illa sig just där. Men, så är det nu. Tack och lov har jag den allra bästa idrottsmassören som känner min kropp utan och innan. Jag var hos henne i förrgår och det skulle vara en lögn om jag påstod att det var en skön behandling. Det gör ONT. Vansinnigt ont. Dock, jag var inte ute efter en spabehandling. Den där typen av massage när någon bara gnider runt olja och smeker ryggen med tafatta händer är INTE massage. Det är något annat. Mys kanske men inte massage.

Efter hennes behandling har jag träningsvärk. Värre än efter något träningspass. Denna gång blir det två dagars vila och sedan hoppas jag att det känns bättre och att jag är redo att träna igen. Jag tycker att det känns bättre denna morgon. Tror jag…..hoppas jag…✊

Vet ni att vi går mot ljusare tider? Ja, det är klart att ni vet men märker ni det? Sitter just nu vid mitt köksbord och ser att himlen inte längre är kolsvart. Klockan är strax efter 07, det är mörkt men inte helt och…..jag hör fågelkvitter. Hur underbart är inte det? Men, fel förstås. Fåglar ska inte kvittra i mörkret i mitten av februari. Vintern är bakvänd detta år. Jag är rädd för att den brakar loss i mars istället. Hua, det vore förfärligt.

Idag ska jag träffa en god vän och ta en lååååång hundpromenad. I helgen ska det bli ett jäkla väder så det är bäst att passa på idag då det kanske kan titta fram en blek vintersol på förmiddagen. Lite lunch efter rundan och fika med något riktigt onyttigt och sliskigt. Känner för det idag. Balans kallas det! Den är viktig. Nyttiga kan vi vara…men inte alltid. Då blir det tråkigt.

2 kommentarer på “Ofrivillig vila!

 1. Denna fina bakelse tar jag med mig i tanken idag. Det är ju ändå ”Alla Hjärtans Dag” och då jag inte har någon käraste som kan uppvakta mig….. får jag ju uppvakta mig själv!

  Min dag har börjat kl.04,30 efter att jag tydligen bestämt mig för att inte kunna sova längre… så för att göra lite nytta… strök jag gardiner i någon timma så att fönstren kan få lite vårkänsla efter att julgardinerna (äntligen ?) plockats ned.

  Några armhävningar och plankan lyckades jag göra trots att katten tyckte det var festligt att jag kom ned på golvet och tydligen skulle kela o leka med henne.

  Cykelturen till jobbet var uppfriskande i några minusgrader, så nu är jag klar för dagens utmaningar framför datorn.

  Men som du sa Pia… balans är viktigt… och det blir nog en härlig bakelse eller chokladbit under dagen för att öka på MåBra kontot. (Spinningpasset igår var grymt…men gav mig härliga endorfiner som jag tror även påverkar mig idag).

  Helgen ska gå i kärlekens tecken.. med namngivningsceremoni för mitt nya barnbarn!

  Så jag önskar alla… med eller utan partner… en uppmuntrande, påhejande kärleksboost till er själva!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: