Träningsvärk och armhävningar!

Jag är bra på det där. Varje dag som jag känner mig helt fantastiskt tokstark så tar jag i lite extra och dagen därpå är musklerna ömma både här och där. Det är dock den enda värk jag gillar för vad säger den oss? Att vi har gjort något och musklerna skriker blääääh, nu får du oss att bli ännu starkare!!

Filmen visar ett sammandrag av passet jag körde igår. Det blev 2000 m rodd, hopprep i intervaller om 30 sek, vila 10 x 10. Det är sååå jobbigt. Säckträning med slag i intervaller, armhävningar i pyramid från 3-8 och ned till 3 igen, roll-outs 4×10, armhävningar på step-up bräda – urjobbigt så det blev bara några få reps, och så rodd i TRX 4×10.

Armhävningar är ofta bortglömda i träningsprogram vilket är synd då en korrekt utförd armhävning tränar många muskler i kroppen. Jag gjorde alltid många i mina pass tills jag lyckades skada en armbåge. Där tog det stopp under nästan 1,5 år men nu är jag på gång igen.

Armhävningar tränar framför allt bröstmuskler och axlar. Men, om du håller ryggen rak vilket är det korrekta så tränar du både mage och rygg. Jag skulle vilja utmana dig att göra armhävningar varje dag. Kan du inte? Då ska du få lite tips av mig.

Börja med att göra EN bra innan du gör fler. Ställ dig i plankposition fastän inte på armbågarna utan med händerna i. Är du så svag att du absolut inte kan vända i bottenposition så så sänk dig riktigt långsamt ned tills du ligger ned. Res dig upp till samma position och gör samma sak, sakta ned. Låt bli pushen upp tills vidare. Fortsätt att göra som ovan och var noga med att hålla ryggen spikrak och gå långsamt ned. Gör det där varje dag. Efter en tid kommer det att kännas enkelt och då gör du följande…

Gå ned som du gjort tidigare, ta ett andetag i övre position och när du är där nere och ska vända upp så blåser du ut all andningsluft och tar hjälp av din utandning för att få kraft. Skit i om du låter som ett ånglok. Gör EN armhävning och vila. Efter en stund gör EN till. Och ytterligare EN. Kanske kan du göra 5…

Efter en tid med träningen ovan så försöker du med detta. Gör En armhävning och vila, försök med två på raken och vila, försök med tre och vila, gör 2 – vila och gå tillbaka till en.

När du har hållit på så här under ett antal veckor så vet jag av egen erfarenhet att du till sist kan gå från 1 upp till 10. Dvs du gör som i avsnittet ovan. En-vila, två-vila, tre-vila, fyra-vila osv. När du är uppe på 10 så har du alltså gjort 52 st!!!!! Och jag vet att det är helt möjligt att göra detta. Ha inte för bråttom dock utan låt det ta sin tid så att du inte får ont i axlarna. Jobba dig dit under någon månad. Du fixar det. Jag fixade det och jag kunde banne mig inte göra en endaste då jag började.

När du väl kan göra armhävningar så har du en perfekt övning att ta till hemma när inte tiden räcker till. Det var dagens träningstips från mig.

Jag ska strax ratta till gymmet. Klockan är bara 06 men här kan jag ju inte sitta och vänta på att det ska bli dag. Lika bra att utnyttja tiden. Det blir inget hårt pass men jag tänkte ha ett alldeles privat spinningpass efter några våningar i trappan. Då musklerna värker utav styrketräning får man göra ett flåspass utan belastning på det som redan är ansträngt. Cykel blir bra.

4 kommentarer på “Träningsvärk och armhävningar!

 1. Grymt pass Pia. Finns inte på kartan att jag skulle kunna ens hänga med i början av passet…men jag antar gärna utmaningen med armhävningarna.
  Ska börja idag!
  Hittills har jag bara klarat högst 5 st på raken en bra dag.
  Sååå roligt att nu ha ett mål att sikta mot.
  Tusen tack!

  Gillad av 1 person

  • Yeay!! Du kommer att bli sååå bra på dom. Kämpa varje dag en liten stund. Bättre att göra färre snygga än många med hängande mage och axlar. Tekniken framför allt!! =)

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: