En kort cirkel för ben och rumpa..

Ibland tröttnar jag på mitt träningsupplägg och måste göra något annat. Det kan sluta med att jag kör vidare i trappan tills jag har gått 400 våningar eller så kör jag loss med något annat. Kroppen var lite sliten igår så tunga vikter var inte att tänka på.

Jag använde mig av ett abs wheel och en kettlebell…det var allt. Känner du dig istället jättestark är det ju bara att lasta på en skivstång på axlarna. Jag körde min lilla ben- och rumpcirkel 4 varv men det är ju också en smaksak.

Värm upp innan. Är du hemma så förslagsvis med hopprep i intervaller några minuter.

Använd dig av en Tabata-app som du laddar ned på mobilen. Det här ska vara intensivt utan långa pauser. Kör 30 sek arbete, 10 vila hela varvet, vila i 30 sek och så pået igen. Några övningar görs på ett ben. Det är givetvis meningen att bägge benen ska jobba så det är 30 sek på VARJE ben som gäller.

Tänk på att spänna rumpan i glute bridge – där jag ligger med armarna rakt ut på en bänk. När du använder maghjulet, abs wheel, så dra in magen mot ryggraden och häng inte på axlarna. Låt magen dra dig fram och tillbaka.

KÖR!

2 kommentarer på “En kort cirkel för ben och rumpa..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: