God morgon!

Klockan är 05.30 och jag har vaknat ovanligt sent. Inte för att jag har någon önskan att vara uppe i ottan utan för att jag har en liten lurvig sak som oftast väcker mig runt 4-5. Han brukar illstirra på mig tills jag vaknar och så sitter han där i min säng och är söt som en sockerbit. Viftar på svansen och helt oskyldigt undrar hur länge jag egentligen har tänkt att sova? Det är ju en ny dag matte…fullt med kul som väntar. Koooom! Gå upp! När jag sedan reser mig är hans lycka total. Tänk om vi kunde känna lite likadant? Men nej…den här dagen studsar jag inte upp…

Jag har ont i hela kroppen efter att ha tillbringat nästan hela gårdagen sittande. Jag har en ”sättning” i ryggen på hela högersidan…aaaj! Känner mig seg som ett tuggummi och det var inte någon kul syn i spegeln alldeles nyss. Vem är den där gamla damen? Vad gjorde hon i badrummet samtidigt som jag? Hua! Jag skulle önska mig lite av min kortbenings sinnesstämning just nu..

Jag ska vara på gymmet om 50 min och köra ett tufft pass tillsammans med en kompis som försöker få bort trivselvikt och är för bekväm för att göra det på egen hand. Just nu känns det som en fullkomlig omöjlighet men det är precis här, i denna stund, som den där viljan måste få ta över olusten. Min känsla ska inte få styra över min plan. Planen är viktigast av allt. Jag vet dessutom att min smärta i kroppen endast är tillfällig och kommer att försvinna när jag rör på mig. Kanske sitter det lilla ”ryggskottet” ,eller ska vi kalla det sidoskottet, kvar….men jag vet att det inte blir sämre utav att jag tränar.

Kaffet är urdrucket, duschen väntar……nu kör vi. Oavsett vad den här gamla kroppen tycker! 😈

6 kommentarer på “God morgon!

 1. mmmm….. känner igen det där jobbiga i ryggen – har konstaterat att jag nog ligger i en för mjuk säng – vilket är frustrerande – för innan trodde jag att jag låg i en för hård säng!! Hehehe – men efter två veckor på Dominikanska i deras sängar och vandra runt i flipflop eller barfota hela dagarna – i princip smärtfri rygg!!!!! Måste lista ut vad de har för madrasser. Så min SVINDYRA Memoryskum-madrass åker snart ut. Väntar dock på att sista barnet, 20-åriga dottern, skall ta sitt pick och pack och flytta ut om en månad (har överlevt två söner som flyttat ut, men detta blir tufft). Då skall mannen och jag ”flytta ihop” igen på försök. Vi har haft delade sovrum några år då vi sover högt och tydligt ibland och han gillar kallt och jag gillar varmt. Men nu skall vi prova! 🙂 Jo, jag vill ha ett fantastiskt gott råd av dig. Ser ju dina ryggövningar och har provat flera av dom. Min erector spinae har sedan ett ryggskott i våras bråkat. Det sätter sig en spänning mitt på muskeln och den är så sjuuuuuukt irriterande, man känner spänningen hela tiden och så sprider det sig gärna ner under revbenen och neråt bäckenet. Och eftersom jag lider av hypokondri och har väldigt mycket ångest periodvis så blir det inte bra. Då spänner jag mig ännu mer och så blir det ond cirkeln. Jag är och justerar rygg och bäcken och kotor då och då -och jag är sned – 30 år bakom en datorskärm sätter sina spår. Mycket bakom skuldran och höger sida nacke är också fucked up. Massage ibland, den är väldigt mild och jag gillar egentligen tuff massage (är ju gammal idrottsmassör och masserade själv väldigt tufft – det enda som hjälper enligt min mening – alltså efter förutsättningarna som kunden har – torterar ju inte precis, haha). Men jag var ganska uppskattad och många blev hjälpta. MEN, jag kan ju inte hjälpa eller massera mig själv. Att jag inte går på tuff massage för tillfället grundar sig att jag har väldigt svårt att hantera smärta – efter min iniväggensmäll – tror all smärta är livshotande nämligen. Så enligt råd från min sjukgymnast/naprapat/kiropraktor så är det konstaterat vid flertal tillfällen att jag inte har några ”fel” på min rygg så sett efter justering och mobilisering – så jag ska marklyfta, knäböja och militärpressa – alltså tung styrketräning. Marklyftet har ju gått sådär, 3 smällar i ryggen – så nej, den går jag inte på mer. Tittar på den – och sen går jag bara förbi när jag är på gymmet.
  Just nu har jag kört mycket spinning (för att skona ryggen tänker jag, springer mycket annars) och få att få lite mer lårmuskler. Mycket ryggresningar, latsdrag, axelpress med hantlar och kettlebells, bänkpress, dina ryggövningar i maskin, dropset biceps/triceps och alltid mage i form av plankan. Samt så drar jag väg på armgången då och då, för att träna greppstyrka, koordination och axlar. Men det måste till något mer – och jag tänker att med din erfarenhet så skulle några tips vara guld värda. Kram /Pia (ps. det blir oftast alltid bättre efter träning gym/löpning/cykling när jag blivit riktigt varm i kroppen, men kommer mer eller mindre tillbaka, antingen sitter jag fel vid kontorsstolen eller så rör jag mig fel på nåt sätt – men kommer inte på vad)

  Gilla

  • Marklyft är absolut värst. Big nono! Knäböj kan funka om du har t ex en kettlebell framför kroppen istället för vikt på axlarna. Det kan bli precis lika jobbigt. Använd dig av benpress i maskin och ändra stansen mellan bred och smal. Brett mellan fötterna tar mer på baklår och smalt mer framsida lår. Sjukt jobbigt. Ryggresningar kräver att du gör absolut rätt och inte svankar, översträcker när du reser dig osv. Rodd i kabelmaskin brukar fungera…Tänk på att dra ihop dina skuldror och slappna av i axlarna. Sedan har jag ju mitt tjat om trappan. Att köra kondition i en trappmaskin är såååå mycket jobbigare än både löpning och cykel. Samtidigt tränar du fram snygga lår och rumpa. Den är för j-g tills man orkar men värd varenda sekund du går i den. Snäll mot ryggen men tuff! Har du tittat på min ”rehabvideo”? Använd dig av stretchövningarna….varje dag.

   Gillad av 1 person

   • Har börjat lite med kettlebells m knäböj faktiskt, men ganska lätt vikt ännu, rodden skall jag faktiskt börja med lite oftare – har varit lite försiktig med den, men skall ta tag i det. Trappstegen gjorde jag en gång, överlevde precis!! H.vete va jobbigt. ((=.. Har annars en favorit i Jacobs Ladder som vi har på gymmet – den blir man duktigt trött i också, men vet inte om ryggen gillar den numera. Är tyvärr fortfarande lite ”feg” för vissa övningar och hoppar över – måste på nåt sätt komma över flera trösklar. Får ge mig på trappan igen!!
    Tack för tipsen! Alltid bra med lite nya inputs.
    Ryggresningar kör jag väldigt ofta, och är noga med tekniken – men skulle nog behöva lite mer ryggrehab så jag kommer igång på riktigt.
    Mitt mål är ett nytt toughest(!) och då krävs det en hel del träning. Är såååååå kul med hinder!! Min ångest spökar ju naturligtvis också och det sätter sig i ryggen, men den där rehabvideon vill jag kolla på. Var hittar jag den. Kramizz/Pia

    Gilla

 2. Idag testade jag trappmaskinen för första gången.
  Hjälp! 😉
  Nu ska här tränas så att jag blir bättre och bättre, på den här ”mördar”maskinen.

  Tack för inspiration!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: