Om dieter och fettförbränning…

Mat! Detta eviga bekymmer. Hur ska man äta för att gå ned i vikt? Vad ska man äta för att hålla sin vikt? Vilken diet är bäst? Hur bär man sig åt för att få bort fettet på magen…eller låren….eller armarna?

Sanningen? Du kan i princip hålla en diet på chokladbollar och gå ned i vikt men du kan aldrig någonsin punktförbränna fett!!! Det finns ingen genväg till viktminskning. Du måste helt enkelt vinna kampen över viljan att ständigt belöna dig med något du stoppar i munnen. Det här är ju vårt vanliga sätt att göra oss nöjda…

…det är ju lördag så idag är vi verkligen värda riktigt god mat…..jag är verkligen värd att få äta det här……ätardag efter dieten, nu är jag värd en semla….jag är verkligen värd den här middagen….osv i all oändlighet. Varför i hela friden måste just en kaloribomb vara det som vi ska ”vara värda” ? Sluta belöna dig med godsaker. Ta pengarna och lägg i en bössa till något bättre än tomma kalorier.

Det är meningen att vi ska äta för att leva men tyvärr så gör alltför många tvärtom. När mat har blivit ett beroende för att stilla oro, ohälsa eller tröst så är vi fel ute. Åter igen är det den där muskeln mellan öronen som är roten till det onda. Vi måste ändra vårt tänkande kring mat. Dieter anser jag vara världen skit och det spelar ingen roll vad någon har gett dessa för namn. Bara ordet diet får mig att slå bakut.

Om du, av olika hälsoskäl, inte kan äta vissa saker så gör inte det då, men skippa dieter. Viktminskning eller den stora lösningen för att bibehålla sin vikt är matematik och inget annat. Kcal in och kcal ut. Äter vi mer kalorier än vi förbrukar går vi upp i vikt. Simple as that! Det finns absolut ingen genväg. Vill du gå ned i vikt MÅSTE du börja i ditt kök. Du måste planera din kost. Måste du ha ett kostschema? Nä. Det måste du inte…men givetvis måste du ta bort allt som är fällor.

En av de största fällorna är mackor med ost och en massa smör. Välj bort osten, ät mager skinka istället. Äter du 5 mackor om dagen…ändra till 2. Ät inte kaffebröd, glass, chips, för mycket nötter eller ta mat 2 gånger. Ät tills du är mätt. Det är ju inget nytt under solen utan bara sunt förnuft.

Ett mycket bra sätt, det bästa skulle jag vilja säga, är att du tar en dag i helgen och gör matlådor för veckan som kommer. Sluta tänk ut en massa rätter med namn. Gör det enkelt för dig. Stek t ex kyckling som du kryddar gott, koka ris, broccoli eller annan grönsak som lämpar sig för frysning. Potatis är inte smart för det blir äckligt. Ris, quinoa eller pasta är bättre och jo, man kan äta pasta. Kolhydrater är kroppens bränsle och utan dessa blir du som regel hungrig och äter en massa skräp.

Variera med fisk, kalkon, köttfärs, quorn eller vad du nu gillar. Köp lite såser att lägga till när du ska äta…finns t ex här. https://www.gymgrossisten.com/livsmedel/saser-roror

Med matlådor sparar du pengar, du har full koll på vad du stoppar i dig och har alla chanser att hålla vikt, gå ned eller om du vill…gå upp i vikt. Ät en vettig frukost, ha några mellanmål redo -du kan hitta några här på sidan under recept och tips – och håll dig till den här planen. Är du hungrig på kvällen och har svårt att hålla dig från kylskåpet så köp en proteindryck. Dom kan verkligen smaka apa men den här är inte så dum https://www.gymgrossisten.com/whey-80. Vanilla pear smakar Piggelinglass. Blanda i en shaker med mjölk, eller hälften vatten och hälften mjölk, häll i några isbitar och drick på kvällen. Mättar grymt med lågt kaloriinnehåll.

Punktförbränning av fett är inte möjlig. Det går helt enkelt inte att genom tusentals situps förbränna fett på magen. Meningslöst. Ökar du din förbränning går du ned i vikt över hela kroppen. Glöm den där galna magträningen för den hjälper inte. Du kommer att öka din muskelvolym men inte gå ned i vikt.

Har du koll på det här nu? Skippa dieter och planera istället din kost. Ät för att leva och inte tvärtom. Börja redan idag!!!

3 kommentarer på “Om dieter och fettförbränning…

  1. Mitt motto är ”Man kan äta allt, men inte alltid”. Även bröd, ost och smör. Men det handlar om mängden och balansen i det stora hela.

    Gilla

    • Ja, visst är det så. Kanske kan man börja lite strikt ifall det ska till en förändring men du har alldeles rätt. Mängd in…mängd ut!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: