Därför ska vi äta mellanmål…

Vi presterar absolut bäst och mår bättre om vårt blodsocker håller sig på en jämn nivå. Av den anledningen är det bra att äta lite och ofta istället för att lassa in stora mängder mat 2 gånger om dagen och inget däremellan. Vi har väl alla känt vad som händer 2 timmar efter en stor lunch……sockersuget! Obarmhärtigt rullar det in som en jättevåg och vill så gärna ha oss att mumsa bullar, choklad eller något annat slisk. Och vi kanske gör det, om vi inte har planerat bättre.

Men vad ska man då stoppa i sig? Här är ju smaken som baken, men jag kan ju dela med mig av vad just jag trycker i mig för att inte falla i farstun och tugga i mig onyttiga kalorier. Jag har hopplöst usel karaktär när det gäller kaffebröd och skulle gladeligen gå loss på ett kakfat där runt 15 tiden på eftermiddagen men den där planen…. den måste följas. Basta!

För det första…ÄGG! Det bästa livsmedlet ever. Ett par kokta ägg är perfekt mellan måltider eller innan du ska sova om du, liksom jag, kan vakna och vara hungrig på natten. Ägg mättar fantastiskt bra, det är ett bra protein och innehåller få kalorier.

En skål med Lättkesella och tärnat päron, toppat med lite hallon och hemgjord Granola. Recept här! https://fitforever.live/recept-och-andra-tips/

En näve valnötter. Rika på Omega 3, enkelt att ta med sig. Ät inte för många bara för det är mycket kalorier i nötter

En burk makrill. Rikt på Omega 3 och 6. Ät endast makrillen eller lägg till 2 ägg.

Bananpannkakor med en klick kesella och lite blåbär….Recept här! https://fitforever.live/recept-och-andra-tips/

Några tunna skivor skinka och två ägg. Lägg till en avokado och du har en festmåltid med samma kalorimängd som en tråkig ostmacka. Dessutom är det trevligt att titta på!

Jag kämpar inte för viktminskning. Men jag kämpar EMOT mitt sug efter sötsaker. Mina gener är inte de bästa och bägge mina föräldrar samt släktingar bakom dom har drabbats av diabetes 2. Tro mig…det är århundradets nitlott. Jag ska göra mitt bästa för att försöka förhindra att det drabbar mig. Får jag ändå sjukdomen har jag gjort allt som står i min makt för att inte få den och det känns bra.

Vad har du för tips på bra mellanmål? Hit me! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: