En alldeles vanlig morgon!

 

Samma, samma och samma! Rutiner! Det som gör att man aldrig ifrågasätter om det verkligen känns kul att dra till gymmet just idag. Eller någon annan dag. Man bara gör det. Utan att fundera eller känna efter. Det är rutiner som avgör ifall planen du har kommer att fungera. Träningsplanen.

För mig passar det alldeles utmärkt att träna tidigt. Då är jag piggast och har bästa orken. Det där måste man pricka in. Att försöka åstadkomma ett pass på gymmet fel tidpunkt för din egen dygnsrytm är helt meningslöst. Träna när du är som piggast även om det råkar vara kl 21. En fördel med morgnar är att jag aldrig behöver vänta på min tur vid någon maskin eller vid några vikter. Nackdelen är att jag ofta är ganska solo…

Idag fick armarna sig en duvning efter ett – som alla andra dagar – 20 min uppvärmningspass på en ”trappmaskin”. En Stairmill. Otroligt jobbig sak men som jag blivit en smula beroende av under det senaste halvåret. Jag börjar alltid mina pass med just den. Snäll mot knän och rygg men galet jobbig. Rekommenderas varmt till dig som vill höja din puls, bränna kalorier och svettas floder.

Jag försöker höja vikterna ett snäpp. Det är lätt att bli lat och köra på det som känns bekvämt. En fraktur i armbågen förra vintern puttade ned mig några pinnhål och det är först nu ett år efteråt som jag är tillbaka där jag var. Så, nu börjar jag om igen. Jag vill bli starkare. Det går inte kanske du tänker. Gamla kärring! Vad säger jag då? 😉

Det går tamejfan visst!!! Det man måste ha är tålamod och en bra teknik. Att inte gå händelserna i förväg och köra på med för tunga vikter där man kanske måste kasta upp stången eller ta i med andra delar av kroppen än vad det var tänkt med övningen. Bicepscurl t ex som på filmen ovan. Där har jag tidigare öst på ganska bra med vikter och tänkte att satan i gatan vad stark jag är. Det var ju inte sant. Jag filmade mig och såg att jag gjorde alla möjliga fel. För det första slängde jag upp stången. Jag tog i med hela kroppen och så gick stången för högt upp. Nästan under hakan. Där gör den ingen nytta alls.

Det var bara att plocka bort 5 kg och gå tillbaka till bra teknik. Det är så vi bygger muskler och förebygger skador. Men, ge mig en månad så ska jag ta det där. Så länge vi kan andas kan vi bygga muskulatur. Så länge vi har vilja kan vi utvecklas. Ålder – nu kommer en klyscha men ack, så sann – är bara en siffra! Och, det är väldigt kul att vara stark! 🙂

img_e7460

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s