Nu kan det få vara slut på vintern…

xglSev2

Utled! Fått nog! Ledsnat! Och, vintereländet har knappt börjat. November har segat sig förbi utan att vi ens har kunnat ana att det finns en blå himmel bakom molnen. Kolmörkt. Dagsljus i ynka 6 timmar OM…..det nu ens blir dagsljus. Idag är det tveksamt.

Dock har dagarna gått fort då vi har renoverat. Och renoverat. Det tar liksom aldrig slut när man har ett äldre hus. Eller jag rättar mig – asgammalt! Fint som snus blir det men usch, vilket jobb. Man köper ett kök med nya vitvaror och så börjar ett par förfärliga veckor. Hur mycket grejer kan ett köksskåp egentligen rymma? Ofattbart. Ner med allt i lådor och så ska alla gamla skåpluckor ned från väggarna och kastas. Totalt kaos. Disken tas om hand i det pyttelilla badrummet som också, ve och fasa, ska renoveras. Orkar verkligen inte ens tänka på det just nu…

Det är inte gjort i en handvändning när man gör allt själv. Ny ventilation, dra om el, nya rör, upp med alla skåp, måla det onödigt stora taket 3ggr, kakla, upp med lister….! Huset är väldigt gammalt. Om jag inte minns fel så är det sedan 1900 talets början eller t o m innan. Allt är snett och vint. Det gör inte saken lättare. Men, nu sitter jag här. Det är ljust och fint. Lådorna som har stått i travar under de senaste veckorna är tömda och allt inplockat i skåp och lådor. Vilken lyx att ha ett kök! Det är mycket vi tar för givet! Bara en sådan sak som rinnande vatten och en diskho…..!

Tio dagar kvar till jul och jag har en stor distans till julhysteri. Jag deltar inte alls. Köper inte en enda julklapp. Vägrar. Hatar köer och en massa folk. Mitt introverta jag slår fullkomligt bakut i folksamlingar och ett köpcenter med en proppfull parkering ger mig kalla kårar. Hu!

Numera är det aldrig folktomt i ett köpcenter. Ingen verkar arbeta längre? Vem försörjer landet egentligen? Var till IKEA en dag för att köpa några smågrejer till köket. IKEA är skräckens ställe då jag känner mig infångad som i något märkligt spel där man måste springa runt i en labyrint för att komma ut. Stod där prick 10 och tänkte att det nog är lugnt en måndag. Lugnt my ass! Det var helt galet med folk och hur långa köer som helst. Parkeringen proppad när jag svettig kom ut därifrån. Märkligt! Det är som jag har befarat. En liten mängd arbetande människor försörjer resten…..

Det bästa som vi har framför oss är den 21 december. 3 dagar innan julafton händer det som jag väntar på och ser fram emot.  Vi går mot ljusare tider. Hur underbart är inte det? Sakta men säkert kommer ljuset tillbaka och livet återvänder till oss stackars mörkertyngda svenskar. Varje år är jag fascinerad av att jag går ur hösten med förståndet i behåll. I år har jag haft mina funderingar på om det ens är möjligt.

Men, här är vi nu och det är några dagar kvar. Klockan är 06.30 och det är fullkomligt kolsvart ute. Att invänta dagsljus är inte att tänka på för då blir dagen för kort till resten jag vill hinna göra.  Det blir – som vanligt – en hundpromenad iklädd pannlampa.

 

4 reaktioner till “Nu kan det få vara slut på vintern…

 1. Hej!!

  Du skriver strålande; Micke anser att du bör skriva i en tidning, kåserier eller nåt!! Det är alltid lika intressant att läsa det du skriver! Igenkänningsfaktorn är stor!!

  Ha nu en bra julledighet och som sagt vi går mot ljusare tider! Vi åker och bygger sandslott några veckor!!!

  Kram Annika

  Skickat från min iPhone

  Gilla

 2. Ja Pia, du kan verkligen uttrycka dej så att man känner igen sej och även nästan ”deltar” i din renovering bara av att läsa din blogg! Hemma hos oss drar vi lott i December och får varsin person att köpa till. Så varje person köper endast EN julklapp för ett bestämt belopp. Köpte sedan min enda present ”on line” så även jag har undvikt shoppinghysterin i affärerna. Skönt! Det handlar ju inte om presenter i alla fall. Ha en skön jul nu Pia och njut av nya köket och diskhon! I Februari bygger vi ett sandslott tillsammans! Kram! ❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s