12 dagar….11 nätter…

cat-47896_1280

Med gips! Armen i 90 graders vinkel. Har jag någonsin varit på så uselt humör? Nope, jag tror inte det. Jag är ett levande bevis på att endorfiner är en drog. Även om det nu är en bra drog. Jag har en fruktansvärd abstinens och omgivningen har fått lida svårt av denna.

Visst går det att träna lite grand trots ett obekvämt gips men att bli svettig under det är inte en hit. Jag snedbelastar dessutom kroppen då armen ju inte kan hänga ned utan måste hållas upp. Så, jag rör på mig, inte mer. Det räcker inte för att jag ska må bra.

Att gå från ett par timmars stenhård träning om dagen till små promenader har gjort mig arg som en gnu. Den dagliga dosen av endorfiner har uteblivit och faktum är att det ger tråkiga symptom. Rastlös, irriterad, okoncentrerad och förbannad. Min drog till välbefinnandet fattas mig.

Om jag nu vore svårt sjuk så hade jag inget val. Jag skulle vara tvungen att acceptera situationen och försöka hitta andra vägar till att må bra. Det är klart att det så småningom skulle fungera. Vad skulle jag ha för val? Fördelen med att ha brutit något är ju att det  läker och kommer att vara brukbart igen. Livet kan ju bjuda på betydligt värre scenarion än en bruten arm även om det nu känns rätt så surt..

Nu är det en vecka kvar till dagen D! Avgipsning och sjukgymnastik. Den krokiga armen ska rätas ut och det kommer med största sannolikhet inte att vara särskilt behagligt. Muskler som inte har använts ska aktiveras och återgå till normal styrka och det tar förmodligen ett antal veckor. En ofrivillig viloperiod ska äntligen få ett slut och livet kan återgå till det normala. Häxan som har bott här de senaste 12 dagarna ska jag sparka ut och den där andra, betydligt gladare kärringen kan få komma tillbaka. Jag saknar henne…

 

 

6 reaktioner till “12 dagar….11 nätter…

  1. Haha! Jag har faktiskt kört med lite lätta vikter i min friska arm men tyvärr blir jag en smula snedbelastad! Jag får ge mig till tåls. Trist om den ena armen är som en pinne och den andra bullig!🤔

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s