”Träna 10 min om dagen- maxa din fettförbränning…..”

slimming-1136637_1280

Nu fångade jag allt din blick. Men himmel vad bra så här när semestern är slut och det är dags – igen – att ta tag i livet. Det låter för bra för att vara sant?! Det är det också! Jag har knyckt rubriken från en sida som lovar dig både det ena och det andra om du bara tränar enligt deras video för x antal kronor.

Följande är ett citat från webbsidan ! ”Träna hemma effektivt….har du tio minuter över varje dag? I så fall kan jag hjälpa dig att förbränna fett, få tonade muskler & känna dig 10 år yngre – helt utan träningsredskap eller gymkort!”

Se där! Alla vi som tränar i flera timmar är ju totalt grundlurade. På 10 ynka min ska vi alltså lyckas med att få ”hela kroppen” tränad och dessutom åstadkomma tonade muskler, få en efterbränning ( vad är det för ord?) på upp till 48 timmar efter träning, tappa 5 kg redan den första månaden och få en otrolig massa hälsofördelar som minskar kolesterol, hjärt och kärlsjukdomar”….

10 minutersprogrammet kallas det. Hallelujah och prisa Gud. Så enkelt är det alltså men….vänta nu…..det står något finstilt nere i kanten med otroligt små bokstäver. Hm, här kommer alltså haken. Det finns nämligen alltid en hake. Så här står det:

”Notering: Vi tror inte på ”quick fix” lösningar – bara på hårt arbete med rätt kunskap, leverera värde och hjälpa andra. Våra program är skapade för att hjälpa flera på en gång att förbättra  sin hälsa. Vi garanterar inte dina resultat eftersom vi inte känner dig. Dessutom är dina resultat i livet upp till dig. Är vi överens om det? Vi vill bara hjälpa till genom att leverera bra innehåll, vägledning och strategier som tar dig framåt. Denna internetsida är producerad för Sverige och den svenska marknaden. Resultaten på denna sida garanterar inte att andra användare får samma resultat och är inte på något sätt representativt för de resultat någon annan person kan uppnå. Avgörande för en persons framgång är hans/hennes förmåga att bruka informationen på ett korrekt sätt och att följa vårt uppföljningssystem……”

Jaha, så var det. Först levererar man påstådda sanningar för att lite längre ned med betydligt mindre text tala om att man ljuger. Det här irriterar mig stort. Hur många överviktiga personer går på den här formen av reklam och börjar prenumerera på något fullständigt meningslöst? På något vem som helst på egen hand, gratis, kan googla sig fram till!

Det finns inga genvägar till bättre hälsa, kondition eller kroppstransformation. Man måste arbeta för det. 10 min är givetvis bättre än inget alls men på 10 min har inte jag ens hunnit värma upp halva min kropp! Att på 10 min tappa 5 kg på en månad är en svår lögn. De där kilona tappar man genom planering i sitt kök! Det finns inte någon form av jetförbränning som kan ta bort fläsk utan att man ändrar sin kosthållning. Absolut ingen.

Den här tiden efter sommar och semester blir vi bombarderade med hälso och träningsråd. Kanske har vinet flödat lite i överkant och det har möjligen hamnat ett antal för många glassar, för mycket mat och annat inte alltför nyttigt innanför västen. Även om vi har tuggat till oss en övervikt under många år så ska det gå väldigt fort att bli av med den. På en månad ska vi ha drömkroppen. Det får inte ta tid, det ska gå fort. Tålamodet har varit oändligt när du har ätit dig igenom middag efter middag, hällt i dig vinglas efter vinglas men nu, när midjan har vällt över byxkanten ska det jävlar i mig gå undan att bli av med det. Jag tänker leverera ett par sanningar här. Vill du förbättra din hälsa och kanske ditt utseende så är följande den enda väg du kan gå. Den är snårig, krokig, ibland får man gå tillbaka några steg men den kommer att leda dig till ditt mål. Om du följer den!

1.Skaffa dig ett kostschema. Oavsett om du aldrig har tränat förr eller precis har tänkt börja röra på dig så kan någon med kunskaper om kost lägga dig på en kalorinivå som passar just dig. Det finns mängder med kunnigt folk att kontakta och som tar fram ett enkelt program anpassat för just dig. Enkelt att följa med enkel mat att laga. Ett kostschema är bra i alla lägen. Det räddar dig från att hamna i snabbmatsträsket och hjälper dig att hålla ordning på ditt ätande om det nu är bångstyrigt och vill löpa amok. När du har fått ditt kostprogram så kommer det endast att fungera om du gör en enda sak! Följer det!

2.Kontinuerlig träning. Varje dag är det som gäller.  Oavsett vad du önskar så är det endast regelbunden träning som ger resultat. Att du varje dag gör någonting vare sig det är en promenad eller annan träning. Det kommer inte att hända ett dugg om du var och varannan dag inte utför den träning som du har avsett att göra! Det kommer inte att hända ett dugg om du ideligen tar ”vilodagar”, ”viloveckor” eller ”vilomånader”! Jag vet alltför många som tränar hårt i några dagar, äter bra i några dagar för att sedan spoliera alltihopa när det blir helg.

Det som kan ge dig bättre hälsa, bättre kondition och kanske ett bättre mående är rutiner. Du måste få in just din träning i din vardag och utföra den på samma naturliga vis som du borstar tänderna. Det spelar ingen roll vad du fokuserar på för sorts träning. Allt behöver ske varje dag om du ska se någon skillnad.

Det finns ingen quick fix!

 

 

 

En reaktion till “”Träna 10 min om dagen- maxa din fettförbränning…..”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s