35 liter antioxidanter!!

IMG_0980

 

Goda, mörka och alldeles svenska blåbär. Inte de eländiga, smaklösa sakerna från ICA som jag köpte häromdagen, plockade i Chile – packade i Polen! Helt sjukt! Endast Sverige svenska blåbär har! Och nej, det är inte jag som har plockat dem. Jag kan inte plocka bär. Jag irrar och virrar runt blåbärsriset och kan, en bra sommar med överfulla buskar, kanske skrapa ihop en liter. Efter några timmar!

De här bären har en tapper själ plockat och rensat för att sedan sälja till någon som jag. Han har krälat på knä i all oändlighet och slagits med mygg och kryp, rensat alla dessa liter och sålt till mig för en i mina ögon struntsumma med tanke på allt arbete som ligger bakom! Det kommer att räcka i ett år. 1 dl i gröten varje dag, 365 dagar blir i runda slängar 35 liter. Lucky me! Nu ska jag bara ha tag på någon som gillar att plocka hallon så är jag rustad inför vintern. Och ja, jag är kass på att plocka hallon också. Faktum är att jag är helt usel på att plocka allt i bärväg. Däremot är jag en jäkel på att hitta och plocka svamp vad nu det ska tjäna till. Jag äter inte svamp! Det luktar äckligt, smakar äckligt och konsistensen är äcklig……men det är roligt att hitta! =)

Morgonpigg som jag är så blir dagarna ganska långa. Kl 05.45 var jag ute med penseln i högsta hugg och målade hus för brinnande livet. 2 timmar senare började jag arbetet med att flytta en byggnadsställning från en plats högt uppe på tomten till en plats betydligt lägre…..60 m bort. Det verkar kanske inte så märkvärdigt ut för den som inte har burit en byggnadsställning förut men det blev en ganska ansträngande timme. Enligt den otroligt smarta klockan så gick jag 5 km och 36 våningar. Hur mycket jag nu bar i vikt sett framgår dock inte men det är en hel del stålpinnar och de är inte plättlätta. Man får se det som en träning och bara slita på. Gymmet fick inte något besök denna dag.

Faktum är att mitt eviga målande denna sommar som snart inkluderar 3 inte alltför små byggnader är – skitjobbigt!! För att inte drabbas av en ”målaraxel”, jag är säker på att den diagnosen finns liksom löparknä, så målar jag omväxlande med vänster och höger. Det kanske är helt naturligt för vem som helst att använda vänsterhanden men det är det inte för mig. Jag är totalt högerhänt och vänster hänger bara med som en slags mespropp utan egentlig uppgift.  Nu har jag dock ändrat på det och vänstersidan börjar komma ikapp höger. Lite sämre motorik men det är ju självklart då den bara har åkt snålskjuts på höger i 59 år.

Alla klagar på sommaren men jag har faktiskt inget negativt att säga i år. Vädret är perfekt. Det är svalt och soligt. Kan ju inte bli bättre när man har en jobbarsommar och renoverar hus varenda sekund. Självförvållat dock då åren har gått och vi bara har legat och skvalpat i poolen istället för att ta hand om huset som sakta har tappat sin glans. Så jag tränar och målar, tränar och målar, tränar och målar men idag ska jag variera mig lite. Idag ska jag rulla rullstol. Långt! Mamsen ska på utflykt och vad gör man inte för en gammal mamma!?

Att rulla en person i rullstol är allt annat än latmansgöra. Det är tufft. Kanske tror man på något sätt att rullstolen rullar av sig själv? Så är det nu inte. Dessutom är den som sitter i rullstolen oftast oförmögen att röra sig vilket leder till att man ideligen måste parera vid trottoarkanter och annat.

Idag ska det bli strålande sol och 23 grader. Klädvalet är enkelt när jag ska dra rullstol i sammanlagt en mil. Det blir träningskläder på. Jag kommer att bli svettig även denna dag.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s