Inspirera dig mera och låt aldrig åldern stoppa dig!

IMG_0916

Tänk om vi inte hade internet, inget Instagram och ingen möjlighet att på annat sätt än via tidningar få reda på vad andra människor gör! Eller kanske HUR andra människor gör? Med vad undrar du! Allt – säger jag! Det kan vara inredning, träning, yrkesutövning, hobbyinspiration eller vad som helst! Just här i detta inlägg pratar jag om att träna över 50+!

För några decennier sedan så fanns det endast tidningar att ta till om man ville veta mera. Den som växer upp idag med sociala medier som ett naturligt inslag i livet kanske inte kan förstå hur man tidigare fick leta efter information, inspiration och fakta på det mest stenåldersmässiga vis. Man fick bläddra sig fram mellan sidor i en bok eller en tidning. Det låter ju heeeelt snurrigt idag.

Idag gör vi allt framför våra smartphones, plattor och datorer. Det är på gott och på ont. Det jag finner helt fantastiskt är möjligheten att hitta människor som jag aldrig i livet annars skulle få kontakt med. Instagram! En liten sökning på ett ord och hela världen öppnar sig. Människor som jag inte ens vet har en existens blir med ens en källa till kunskap, vidareutveckling, motivation och diskussion. I Sverige eller på andra sidan jordklotet! Det är riktigt häftigt!

De flesta av oss som tränar hängivet på ett gym gör det i ensamhet. För min egen del är det inte ens tänkbart att ha sällskap på gymmet. Det gillar jag inte alls annat än i undantagsfall. Det blir för pratigt och för ofokuserat. Men, samtidigt behöver jag lite inspiration. Jag behöver se andra som jag! Jag vill se äldre män och kvinnor som tränar! Hårt! Finns de? Ja, de gör ju det! Överallt i världen! Starka, målinriktade, välbevarade och ”äldre”! För dig som passerat 50 och vill ha lite inspiration för just din målgrupp….sök på fitover50, fitover60, fitover70 och titta vad man egentligen kan göra TROTS att man inte längre är 25! Låt aldrig åldern stoppa dig!

Kanske undrar den oinvigde vad det ska tjäna till att lägga upp selfies, bilder och filmer från träningspass? Det finns ett syfte och en mening med det! Hur ska vi annars se varandra? Den där personen som följer mig på andra sidan jordklotet kan kanske hämta inspiration eller lära sig en ny övning av just mitt inlägg. Någon kanske håller på att ge upp och tänker att fan, jag är för gammal och ser min bild! Kan jag, kan du………..kan hon/han, kan jag!! Eller tvärtom! Jag har en dålig dag och känner att allt är meningslöst och ser mina tränande vänners framsteg och peppar mig med dem! Jag har hämtat massor med tips, motivation och träningsidéer från mina främmande vänner jag följer på Instagram. Det är där jag har mina gelikar. Det är där jag hittar dom som ger mig inspiration och lust att vidareutvecklas. Enstöringarna på gymmen runt om i världen. Cybervännerna! Kvinnor och män som tränar hårt och målinriktat. Min motivation…

Jag är den första att propagera för ett liv där vi lever i en reell tid. Ett liv där vi ser varandra istället för att glo ned i en mobildisplay från morgon till kväll men allt handlar om balans. Vi kan inte vara bakåtsträvare för den era då tidningarna upplyste oss kommer inte tillbaka. Internet är en fantastisk källa för kunskap. Det kan vi aldrig komma ifrån.

Idag avslutade jag mitt pass med att springa några steg. Det har jag inte gjort sedan i februari pga den förbaskade hamstringsskadan. Jag joggade i 10 min och var helt lycklig efter det. Tänk vad lite det behövs ibland för att höja humöret. 10 min på löpbandet i snigeltempo! Numera är det inte särskilt roligt att springa men att avsluta ett pass med 20 min cardio känns rätt så bra. I morgon försöker jag med 15 min! I snigeltempo! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s