Måste nog köpa större tallrikar…

IMG_0862

Det finns många fördelar med att träna hårt men den allra största av dem är att man kan äta! Mycket! Jag älskar att ha en proppfull tallrik med mat. Med en massa grönsaker är det ju vackert så att man kan falla i gråt! Jag skulle aldrig i livet klara av att vara utan mat. I fångenskap skulle jag berätta precis ALLT efter svält i sisådär 3 timmar. Det går inte att vara utan bränsle i min kropp. Det är fullkomligt obegripligt att lyssna på någon som säger ”ja, jo, jag åt en halv tallrik soppa för 8 timmar sedan” eller ”jag glömde att äta”! Hur kan man glömma att äta?

Så fort min tallrik är tom och jag sitter där med ett saligt flin i ansiktet, mätt och belåten,  så tänker jag direkt på när jag ska äta nästa gång och VAD jag ska äta. Det känns högst normalt i min värld men jag har förstått att det inte är alla som lägger så stor vikt vid vad som ska stoppas in i foderluckan eller när! Men, alla har vi olika mål i livet. Mitt är att vara vältränad, må riktigt bra och bli så stark det är möjligt för mig att bli. För att uppnå det krävs det helt enkelt mat! Man kan inte må bra om man inte äter. Man kan inte uppnå träningsmål om man inte äter och man kan inte förvänta sig att ha energi om man inte äter. Det borde inte vara så svårt och ändå så vet jag så många som lever på nudelsoppa och kaffe.

Om vi har en bil så tankar vi den och servar den men vår kropp lämnar vi åt sitt öde  med en skötsel under all kritik. Det kan komma som en chock men vi får ingen mer! Vi får bara en endaste en under vår livstid och livet går inte i repris så att vi kan ändra på något och göra det bättre nästa gång. Det är här och nu vi har chansen att ta hand om vår lekamen. Så varför är det så många som inte gör det?

Inom den värld där jag känner mest folk, fitnessvärlden, så har jag lärt mig att ingen äter så bra kost, så mycket mat och så genomtänkt som dessa. Den oinvigde tror att deras vältränade kroppar blir till av skitpreparat och annat men sanningen är att deras kost är nyckeln till framgången. En släkting tittade på en bild av en kille jag har sytt poseringsbyxor till och gjorde genast sin åsikt till en sanning.”Den där killen har ju tuggat i sig anabola, ingen kan bli så där annars”….och så var det ingen idé att protestera. Jag vet att sanningen var en helt annan då killen ifråga är en total renlevnadsmänniska som inte skulle ta en magnecyl ens men jag orkade inte ens ta diskussionen. Meningslöst.

I själva verket så är det just kosten som leder till möjligheten att utveckla vackra muskler och styrka. Inga konstigheter utan potatis, kyckling, fisk, grönsaker, rotfrukter, nötter, kvarg, ägg…… det som precis alla borde äta för att må bra. En vältränad kropp börjar inte på gymmet eller i löparspåret! Den börjar i köket! Det finns inga genvägar. Det behöver heller inte vara så svårt. Koka ett par potatisar, en knippa broccoli och slänga in en bit fisk i ugnen medan potatisen kokar är inte matlagning på avancerad nivå. Det klarar alla!

För dig som kämpar med att få ordning på det du stoppar i dig, se till att få ett kostschema! Ett schema som är anpassat till ditt tempo och dina aktiviteter. Inget krångel. Sedan handlar du efter detta så att allt finns hemma i skåpet när du ska äta. Nyckeln till att verkligen laga maten ligger i att ingredienserna finns i kylen eller skafferiet, annars skiter det sig direkt. Någon skrev till mig att ett kostschema blir endast bra om det följs och det är verkligen sant! Men, tänker du, jag ska ju inte tävla eller ens träna särskilt hårt. Strunta i det, skaffa dig ett schema i alla fall. Du ska ju leva, prestera på jobbet, kanske ta hand om dina barn och det krävs bra energi till det. Inte nudelsoppa, kexchoklad och kaffe. Pekpinne framme här! Sköt om din kropp!

Har jag då alltid varit så himla nyttig. Nope! Det har jag inte! Jag har varit periodare under hela mitt vuxna liv. Ett tag hade jag dille på att fasta vilket jag idag inte skulle klara en halv dag. Jag har ätit vegetarisk kost i perioder men klarar inte av att vara utan fisk. Ibland har jag varit en slarver och ätit Findusrätter högt och lågt men sedan säkert 10 år tillbaka så har jag en genomtänkt kost. Vissa dagar går jag loss på onyttigheter men jag styr snabbt tillbaka till min ”vanliga” mat. Potatis, fisk, kyckling, rotfrukter, grönsaker….!

Veckans första dag passerad och vi är inne på dag 2. Måndagens gympass bestod av lats och bicepsträning. Det är ganska tungt men väldigt kul pass. Avslutade med bicepscurl ss hammercurls och det var väl också fan om jag inte ska komma förbi den där 20 kg spärren. 12-15 reps x 3 och det är helt omöjligt att komma över 20 kg i bicepscurl.  Jag ska, jag ska, jag SKA ta 25 kg innan året är slut! Jag bara ska helt enkelt!

IMG_0868

Idag är det tisdag morgon. En liten hund tyckte att 04.35 var en lysande tid att stiga upp så det var bara att lämna den sköna sängen och gå ut i den svala morgonluften. En lång promenad i skogen väntar lite senare och ett tungt benpass på gymmet. Men nu känner jag att de två knäckemackorna som fick slinka ned till kaffet vid 5 är helt borta ur mitt system och magen knorrar igen. Dags för havregrynsgröt och blåbär. Som sagt, mat är livet på en pinne! Ät väl alla vänner! =)

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s