Knypplade spetsar…..och gamla minnen!

minnen

7 juli! Klockan är 05.20 och det är 8 grader varmt. Eller inte så varmt egentligen. Allt är relativt och den temperaturen på vintern känns ju betydligt varmare än vad den gör i mitten av juli.  Vädret, den ständiga källan till irritation eller glädje. Jag har bestämt mig för att inte låta vare sig regn, kyla eller sol irritera mig denna sommar då det är renovering av utsida hus som gäller. A never ending story…

Rotade runt i ett förrådsutrymme igår. Jag öppnar ogärna dörren dit då man kan bli överröst med allt från julgranskulor, böcker, gamla penslar, tavlor till…..knypplade spetsar. Herregud, det är ju ett talesätt eller hur? När något börjar bli åt helvete tråkigt eller gå illa så hotar man med att knyppla istället? Men, vet du vad, det är väldigt roligt. 🙂 Att knyppla alltså!

Jag besitter väl någon slags talang när det gäller handarbeten. Alla kan väl virka, sticka och sy till husbehov men så är vi några stycken som har tagit det här till lite högre dimensioner. Jag kan sticka och virka krångel. Riktigt krångel. Inget att skrävla med alls då jag vet att många gör det bättre än jag. Jag kan även sy krångel. Avancerat krångel. Det är praktiskt att kunna. Men jag har även gjort något annat som inte så många jag känner kan utöva. Jag har knypplat spetsar. Den som lärde mig var en gammal dam jag kände för sisådär 100 år sedan.

Hon gjorde de mest avancerade saker och hade pinnar med tråd i massor runt sin knyppeldyna men jag kom aldrig riktigt så långt under den perioden i livet. Jag hade dock en oanad talang för att knyppla och kunde utan problem ta mig vidare ”runt hörnen”! Det är där det krångliga är när man knypplar. När man gör hörn på spetsen man knypplar. Det du! Jag höll på någon sommar och tänkte skaffa mig en knyppeldyna men förmodligen hittade jag på något annat att syssla med.

IMG_0807

Här dök i alla fall lite minnen upp och jag hittade dessutom en bild där jag sitter mitt i solen och roar mig. Måste dock censurera lite. Det var under det glada 80-talet då man solade topless. Tack och lov att det modet försvann. En badstrand under det decenniet var en ren tuttkavalkad. Kanske är det lite av den varan i dag också? Jag vet inte då jag nog inte har besökt en badstrand i Sverige på nästan 20 år. Har ju en egen badstrand – hemma! Jag vill tro att dagens tjejer har snygga bikinis. Eller?

Klockan närmar sig 06 och jag ska ta en runda med mina små knallkorkar. De är inne i en period då de inte uppskattar mina långpromenader för fem öre men jag tar ingen hänsyn till det. Är man hund i min ägo så går man. Inget annat är tänkbart. Är det dessutom endast 8 grader så finns inget att skylla på om man har fungerande ben och tassar att gå med. No mercy!

Träningen denna dag är förlagd inne i Örebro. Omväxling förnöjer. Idag är det benpass som gäller och det är en riktig höjdare faktiskt. Tänkte dela det med en god vän idag och hon är helt ovetandes om vad som ska drabba henne. Haha! Några armband är beställda och ska fixas och en beställning på en läcker bikini ska påbörjas. Ett tema denna gång. Hm, det blir en bra dag det här. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s