Ont! Precis ÖVERALLT!

bygge

Hur ont kan egentligen träningsvärk göra? En total utmaning att kliva ur sängen och att försöka sätta mig i en stol var rena farsen. Det stretar och drar i varenda muskel. En skön värk som säger mig att gårdagen INTE förflöt vid ett bord med snaps och mat.

Jag har agerat ställningsbyggare. Lite löjliga pinnar som ska byggas ihop, 3 våningar högt…..! Undrar vad de där löjliga stålpinnarna vägde, 20-25 kg eller lite till? Vi rev ned från ena sidan och byggde upp ett par våningar till på andra sidan för att komma åt taknocken. Och, det var inte jag som likt en apa tvättade fasaden 7 meter upp i luften utan min man. Jag fattar inte hur en nästan hundrakilos 63 årig man kan vara så satans vig? Hur går det till. Han studsar mellan stolparna, står och balanserar på en liten trall högt däruppe och sätter en tung jäkla stolpe på en annan. Jag är helt fascinerad. Själv hade jag ett elände att ta mig från stegen upp på det första våningsplanet 2 meter upp. Tyckte det var tillräckligt högt.

Vi gillar att jobba och vi gillar att jobba tillsammans för vi är precis lika outtröttliga. Och, vi skrattar ihop. Igår fick jag en så vansinnig skrattattack att jag trodde ett svimningsfall var i antågande. Jag skulle kravla mig upp på en trall ett par meter upp i luften medan min man balanserade en tung jäkla stolpe för att bygga vidare och jag kom inte upp med min eftersläpande rumpa. Jag trodde att jag skulle dö av skratt och ju mer jag skrattade desto värre blev det. Så otroligt synd att jag inte har det på film. Jag tror att samtliga skulle få väldigt svårt att inte skratta med.

Tvätta fasad är tungt! Eftersom vi bor där det är väldigt fuktigt så blir det alger på allt och vi borde tvätta hus och uthus varje år vilket vi inte gör. I år har det i alla fall blivit av och mina armar hänger denna dag ett par dm längre ned än normalt. De har blivit längre, de gör ont och jag får knappt upp kaffekoppen till matluckan däruppe. Jag är inte heller van att klättra och varhelst man nu KAN ha träningsvärk i rygg och axlar så har jag det nu. Jag avslutade midsommaraftonen tillsammans med grästrimmern och körde upp nästan 2 tankar. Blir helt vansinnig när jag får den där på ryggen. Allt som inte ser ut som blommor mejas mordlystet ned, allt ogräs som sticker upp på grusgångar och annat ska helt enkel dö!

Det tuffa pass jag hade framför mig på gymmet idag brinner inne, den saken är klar. Det blir en ”vilodag” eller vad det nu ska kallas. Vilodag har man sällan några när man bor på landet eller har ett gammalt hus. Det är alltid något som måste fixas och väldigt sällan man kan titta på varandra och säga – idag har vi faktiskt inte ett skit att göra! Vill man eliminera alla chanser att kunna ta sig hemifrån utan dåligt mående så ska man nog bo i en lägenhet.

Nu väntar en promenad. Jag bävar inför att röra mig men vet att det är just det som gör susen när kroppen värker. En promenad ackompanjerad av fågelkvitter där jag inte kommer att möta en levandes själ. De flesta som vaknar idag har kanske mer ont i knoppen än kroppen och befinner sig garanterat inte på promenad kl 7 en midsommardag,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s