Om hur man skaffar sig inspiration…..enligt mig! ;-)

be-1779748_1280

Till vad? Det jag närmast tänker på är den egna träningen och träningspassen där vi i ensamhet måste känna glädje och vilja inför det vi gör. Det spelar ingen roll vad vi gör, om vi löptränar eller väljer ett spinningpass, kör styrketräning eller tränar i grupp…..vi måste hitta endorfinberoendet i oss. Det mesta vi blir beroende av är ohälsosamt men just endorfiner kan skapa en hälsosammare väg för oss alla.

Kicken som uppnås efter ett träningpass där man har tagit i över sin förmåga, kicken efter ett löppass i skog och mark ackompanjerad av fågelkvitter eller efter den svettiga timmen på spinningcykeln där alla problem tycktes svettas bort  – är svårslagen. Ingen drog i världen är så effektiv som när du får ditt eget lyckohormon att rusa i ådrorna. Det är som om bekymren får vingar och sakta fladdrar iväg vilket man kan jämföra med om man istället vill lugna ner sig med t ex alkohol. Där blir man toklurad för de där orosmomenten i livet kan simma!

Att skaffa sig en träningsrutin är vida underskattat i antidepressivt syfte. Det kräver dock en hel del av den som har för avsikt att hädanefter endast kurera sig med sina inre och outnyttjade krafter. Det krävs disciplin. Disciplin att även den där dagen då livet känns fullständigt meningslöst, packa sin träningsväska och ta sig till gymmet. Att trots regn ta sig ut på löprundan och kanske trots trötthet försöka åtminstone gå den där promenaden man gjort till sin rutin.

Om man lyckas med att övervinna sin ovilja så har man kommit långt. Det handlar egentligen om att inte svika sig själv. Hur många gånger har du inte förklarat för någon om varför du inte åkte och tränade, sprang eller simtränade. Det fanns alla möjliga orsaker…..du var trött, lite snuvig, det var kallt, för varmt, regnade eller du hade för mycket på jobbet. Vem, egentligen mer än du, bryr sig om ifall du tränar eller inte? Springer eller inte? Ingen! Du förklarar din olust som du har för att du sviker dig själv, inför någon annan? Märkligt! Den enda du borde skämmas inför är dig.

Inspiration förresten, är det något vi alltid måste ha? Jag försöker hitta inspirerande människor att ha omkring mig när jag tränar. Det är mitt sätt att hålla motivationen på topp. En ny PT, en ny träningslokal, nytt träningsschema….allt är tillåtet. Jag följer en del intressanta människor i sociala medier som berättar om hur just de tränar, hur de motiverar sig och tar sig framåt. Ung och gammal! Man måste inte hålla sig till sin åldersgrupp. Det skulle inte hålla för mig då jag är hopplöst ointresserad av det som ”min åldersgrupp” förväntas intressera sig för.

Genom åren har jag haft lite olika personliga tränare. Det har jag för att det ger mig inspiration och lust att träna vidare. Man kan inte hålla sig till samma person år ut och år in. Inte för att någon är sämre än någon annan men…..man behöver nya influenser. Från bägge håll. Numera kanske inte PT passen är lika regelbundna men jag har alltid någon som lägger upp mina pass, följer min träning och som finns där när jag behöver det.

Just nu är det Ellen Nielsen, som har ritat ihop min framtid på gymmet. Det är en ung inspirerande tjej som har tävlat framgångsrikt under de senaste åren i bikinifitness. Jag kan lugnt säga att den som tror att träningen är smålöjlig ska ta en titt på hennes Instagram. Länk HÄR! Det är inte någon mesig träning precis och jag har nu, smått euforisk, just ögnat igenom mitt nya schema. Det här kommer att bli galet kul.

Ja, så lätt blir jag lycklig. Ett 6 dagars upplägg som kommer att ge mig endorfinpåslag av sällan skådat slag. Jag kommer att bli hög som ett hus – varje dag! Nu måste jag äta som en häst för att orka med det här och det blir jag ju ännu lyckligare av. Mat och träning, livet på en pinne. Det gör mig hel, inspirerad och glad. Har du inte hoppat på det tåget än så gör det så fort du har möjlighet. Man kanske inte lever längre men man mår i alla händelser bättre. Köp en biljett! Nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s