Sommar, sommar, sommar…

svensk sommar

13 juni! Det har ju inte börjat så där superbra med sommaren 2017 men…det ändrar sig säkert snart. Från att vi just nu irriterar oss på regn så kommer vi snart att stånka över att det är för varmt. Svenskens dilemma. Vi är aldrig nöjda med vädret.

Från att leva instängda i lägenheter och hus under långa månader så har vi så klart förväntningar när det äntligen är möjligt att vistas utomhus. Utomhus kan även vara ett rum med glas som är utomhus, fastän inne! Då kan man ju använda grillen ute, fastän man är inne och nästan uppleva det som om man vore ute. Fantastisk uppfinning, pensionärskuvösen. 🙂 Grillen är oerhört viktig för svensken. Man måste grilla sin mat på sommaren. Alltid!

När jag var yngre så längtade jag alltid till sommaren, till värmen, till solen, badstränder och den var alltid så lång den där sommaren. Numera så är det juni, midsommar, juli swishar förbi och så är det augustikvällar och mörker igen. Expressommar liksom. De där förväntningarna jag hade på sommaren är inte så stora längre. Det är ett par månader som alla andra och med lite tur så kan vi sitta ute några kvällar på bryggan utan täckjacka. Det är så den är. Den svenska sommaren. Icke tillförlitlig, Ombytlig. Varierande. Kanske är det just det som är själva grejen med ”den svenska sommaren”?

Här kommer i alla fall dagens prognos för området där jag bor. Från tidig morgon mulet och ca 11 grader, vind från nordväst med ca 3 m/sek. Senare fram på dagen blir det någon solglimt men även regnskurar….och molnigt med lite mer vind som då kommer norrifrån. På eftermiddagen blir det sol, moln, vind och lite varmare med upp till 17 grader….om det inte regnar för i regnet kan det bli kallare. Det ska även blåsa från norr…men vänta nu, det vrider om till västliga vindar…och jag ser här nu att det ska sluta blåsa helt. Till kvällen blir det 12 grader och se där….helt ok grillväder. Utan täckjacka! Heureka! Livet på en pinne!

Jag släppte just ut de små kortbenta sakerna för en liten rastning och jag han bara säga häpp så var de häck väck. Just nu ska inte hundar gå lösa och det håller jag stenhårt på här hemma då en av dem inte begriper att han är en sällskapshund och inte en grythund. Något har blivit fel i generna och jag har en förklädd Jack Russel som tar varje tillfälle i akt att göra sattyg. Idag hann jag inte blinka innan de små illbattingarna var på rymmarstråt. Tack och lov var de snabbt tillbaka och där rök sista chansen att få kissa utan matte i andra änden av kopplet. Naturen är full av bebisar som inte ska bli jagade av några busiga hundar. Nu är det ovillkorligen koppel på.

Jag får dock vänta en stund med någon längre promenad då jag väntar på ett expressbrev. Posten, där jag har ett långt förflutet, fungerar numera så illa att nedläggning vore enda lösningen. Om man ska vara bombsäker på att en försändelse ska komma fram inom överskådlig tid eller kanske komma fram över huvudtaget så måste man skicka brev eller paket som express. Då särbehandlas det och kan möjligen nå sin adressat. Det ligger inte något annat i det brev jag väntar på än en bit tyg som jag måste ha för att kunna sy färdigt en bikini. Jag var tvungen att ha det typ igår så expressbrev var det enda tänkbara. Förra veckan skickade jag en försändelse till Stockholm som tog hela 8 dagar på sig att komma fram. Det är inte ok! Allt var verkligen bättre förr. T o m postgången!

Träningen får vara för mig denna dag då jag har en träningsvärk utan like. Som vanligt. Denna gång är det från lite armhävningar som jag äntligen kunde utföra igen efter min senruptur i handleden. Dock inte med handflatan i backen utan jag måste göra dem på hantlar så att jag kan hålla handleden rak. Det går inte att flexa och belasta handleden ännu. Jag gjorde väl ett fyrtiotal. Inte på raken men 8 åt gången med lite vila mellan. Av det kan jag konstatera att armhävningar är en ruskigt bra övning för bröst, lats, rygg, armar, mage och tja, nästan hela kroppen. Det är många muskler involverade i en armhävning.

Så, av det här inlägget kan jag summera att det blir sol, moln, regn och vind. Hundar bör gå kopplade, Posten kan läggas ned och gör lite armhävningar så får du allsidig träning. Simple as that! 😉

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s