Det finns en jättebra app…..sa den äldre mannen till mig på gymmet i morse. Han visade på sin nya Samsung hur den såg ut och hur den fungerade. Det var en fiffig app som dels visade teknik men där man även kunde följa sina framsteg om man fyllde i de vikter man lyft.
”Det är så kul att kunna följa sin utveckling dag för dag” fortsatte han och visade mig vidare på alla finesser.  Han talade behagligt lågt på sjungande finlandssvenska och berättade att han hade lagt grunden till sin fysik som barn och tonåring. Han hade hjälpt bönderna på åkrar och arbetat hårt.

Jag tittade beundrande på hans raka axlar och fina hållning samt förundrades över den vighet han visade under sin avslutande stretch. Jag undrade över hans ålder och kunde inte låta bli att fråga! Han svarade att han var 76 år!!

Han reste mycket berättade han och hans senaste resa hade varit till Thailand och Burma. Vilken man! Jag blev så glad av att se den livsglädje, den målmedvetenhet och den styrka som han uppvisade. Samtidigt kan jag träffa människor som är mer än hälften så gamla och inte har tillnärmelsevis så mycket vilja!

Det får mig också att fundera på alla de mnniskor vi kanske ser dagligen men inte tar oss tid att prata med. Den här mannen och jag har tränat sida vid sida i månader men aldrig talat med varandra. Varför tar vi oss inte tid? Han gjorde min dag!

Nu ska min vackra, goa och fantastiska frisör göra resten av min dag! Lyx! Bara sitta där och bli pysslad på! Alla grå strån häck väck!! Det här är en riktigt bra fredag!! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s