Så, du har bestämt dig?

new-life-e1386882688480

Det är nog nu! Du har ledsnat på att kläderna konstant krymper i din garderob. Du kanske inte längre är under 50-strecket och börjar få en smula panik över att kroppen faktiskt inte är lika bussig mot dig längre. Det som tidigare satt där det skulle vill pga tyngdlagen inte sitta där längre. Så, hur har du tänkt dig det här? Har du någon plan?

Du tycker att det här med ”att leva sunt, att äta rätt, motionera och att träna” är absolut skittråkigt och livet är mycket roligare om du får trycka i dig en fet måltid med många glas vin och sitta på ändan. Eller?

Jag tänkte reda ut det här till dig. Och då menar jag till dig, som verkligen vill åstadkomma en förändring. Vill du bara börja promenera så är det bara att köra. Nej, jag vill vända mig till dig som SÅ gärna vill leva annorlunda men som behöver en rejäl spark där bak.

Vi utgår från att du behöver gå ned i vikt. Du vill ha tillbaka din midja och du vill faktiskt bli vältränad igen. Det är ditt mål! För att nå dit behöver du en plan, du behöver någon som hjälper dig att utforma denna plan och du behöver ett kost och träningsschema. Utan tvekan så är styrketräning överlägsen om du vill mejsla fram lite former igen. Du kan springa i timmar, gå eller cykla tills svetten sprutar men……det kommer inte att hända så mycket med din form på kroppen i alla fall.

Är det då så himla trist att styrketräna? Allt blir precis vad du gör det till. Om du i tanken tänker att det är tråkigt så kommer du att ha den känslan men om du istället säger till den där muskeln du har upp i skallen att ”det här kommer att bli absolut skitkul för jag ska ta tillbaka min kropp”, så har du alla chanser att gilla läget. Genom att ha ett träningsschema att följa, en coach att bolla dina framsteg med så är hälften vunnet.

Utöver styrketräningen behöver du någon form av cardio. Promenader är ju inte så svårt. Du behöver inte alls flåsa runt i ett löparspår och lida helvetes kval. Att gå är otroligt underskattat! Bra skor, en ljudbok i öronen och – GÅ! Inte hysteriskt och inte i ett ”jagsläparbeneneftermigtempo”! Du bestämmer dig för att du ska gå en timme! Varje dag! Ingenting får stoppa dig. Det är precis lika viktigt som att borsta tänderna och jag är tveksam till om du missar det? På en vecka har du avverkat 3,5 mil – minst! På en månad har du gått 14 mil och på ett år har du traskat nästan 200 mil. Det du!

Du behöver en coach! En PT! Utan tvekan! Om du nu har levt i sus och dus med vin, god mat, chips och dips så har det kostat en hacka varje månad. Ta de pengarna och satsa på din hälsa. På din fysik. Du behöver hjälp. Det är så gott som omöjligt att på egen hand nå de träningsmål som du nu faktiskt har. Du ska leta på en bra kille eller tjej som du vet har egen erfarenhet av att bygga eller forma sin kropp, som har utbildning för att hjälp andra och som har ett gott rykte. Det vimlar av olika personliga tränare och alla är ju inte bra.

Så var det då kosten som ”ju är så tråkig”! Och ”jag orkar inte bara äta sallader!” Är det då det vi gör, vi som nu tränar och vill må bra? Jag tänkte bara på kul lägga upp gårdagens mat ur mitt kostschema som jag äter efter just nu. Det ligger på ca 2500 kcal och är alltså uträknat för den aktivitet och träningsinsitet som jag har.

Frukost!   80 g havregryn, 1 dl blåbär och jag måste ha lite mjölk till annars går det inte ned. Jag blandar lite kanel och Stevia för att få det liiiiite sötare.

Innan träning vilket i mitt fall är runt 09!   250g kvarg valfri smak (utan tillsatt socker), 100 g mango och 10 g linfrön. 30 g proteindryck som jag blandar med vatten

Lunch!  2 pannbiffar av ekologisk nötfärs, 200 g potatis och 150 g broccoli. Jag gjorde en liten röra av mager turkisk yoghurt och kryddor till det.

Mellanmål! Smoothie på 50g havregryn, 100 g mango, några matskedar kvarg – mixa! Man får tillsätta lite vatten om det blir för tjockt!

Middag!  150g lax, 200 g potatis, 150 g broccoli, 50 g avocado

Kväll! 3 ägg och 40 g valnötter/pecannötter

Det där är inte att banta!! Jag äter sund, god och bra mat i stora mängder och är mätt hela dagarna! Du måste bara göra en enda sak och då kommer du att lyckas med att må bättre, gå ned i vikt, forma om din kropp och samtidigt minska risken för att drabbas av sjukdomar och infektioner! Du måste bestämma dig! Och, inte svika dig själv.

Har du vänner som inte vill se dina framsteg – gör dig av med dem! Involvera alla i att det här är numera din melodi och du kommer att följa det här slaviskt. Är det vänner med klass så stöttar de dig och vill se dig lyckas. De andra är bara avundsjuka och deprimerade för att de inte har din vilja och din styrka.

Till sist, att ändra din kropp tar tid. Det är inte gjort på en månad eller två. Du kommer att se skillnad men innan du når ditt mål så kommer det att kosta svett och tårar. Det kommer att göra ont och du kommer att tappa modet, lusten och halka av din väg mot målet. Det är då du behöver en coach!

Vänta inte, sätt igång idag. Livet är nu, inte senare! Vi väljer själva hur vi vill må och se ut medan det pågår! Go for it! Jag tror på dig! 😉

 

 

 

2 reaktioner till “Så, du har bestämt dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s