Hamstringsskada byebye! Till sist! Finally! Borta! Yeayy!!

3 x ass_Fotor

Den har varit envis! Förbannat envis. Det har gjort ont. Varje steg och varenda träningspass har gjort förbannat ont. Men skam den som ger sig. Med bra hjälp av min undergörare och handpåläggare Stefan och med bra rehabövningar och till sist när det mest akuta är borta – en bra stretch – så är Olle motad i grind. Det tog nästan 8 månader.

Egentligen är det oftast löpare som får den här typen av skada. Jag fick den när jag överansträngde mig i min iver att göra så djupa knäböj som möjligt. Inga fel förstås om nu muskulaturen är förberedd på det men så var det inte och skadan vad skedd. Att rehabträna suger. Det är fullkomligt urtrist och väldigt omotiverande. Nu är jag äntligen ok och jag kan lägga vikt på mina stänger. Jag kan gå i en backe utan känslan av en kniv rakt i skinkan och jag kan knäböja med vikt. Ingen tung vikt men……vikt! Inte bara gummiband. Nu återstår bara resten och det är att hålla det där och inte ta i för hårt.

Den här stretchövningen som till sist har gjort susen fick jag visad för mig för länge sedan men då kunde jag inte stretcha pga att skadan helt enkelt var för färsk. Du som har problem med samma sak som jag kan hitta rehabövningar som jag har fått av sjukgymnaster och annat kunnigt folk HÄR!  Det är ett inlägg som handlar om att bygga muskler på sin bakdel vilken garanterat blir platt som en pannkaka med åren om man inte kämpar för att behålla den. När man har ont i hamstringsfästen så kan man inte träna just denna kroppsdel. Övningarna i inlägget har hjälpt mig enormt så har du inte testat – gör det!

Jag har varit sjukt envis och gjort de här övningarna minst 5 dagar i veckan. Det tog flera månader innan jag kände att styrkan började komma tillbaka. Det är nog själva grejen när man rehabtränar, det är segt som tusan. Det tar tid att läka. Jag hatar saker som tar tid. Jag vill att det ska hända bums, nu, på stört. Men, en eloge till mig själv med just det här. Äntligen har det gett resultat.

När skadan började kännas lite mindre akut, dvs efter ca 5 månader!!! så började jag med den här stretchen. Inget märkvärdigt alls men nog det som till sist tog bort det sista av smärtan. Jag gör den VARJE dag! Efter VARJE promenad och träningspass. Utan undantag. Från början fick jag knappt upp benet i vädret men varefter månaderna har gått så ligger jag nästan med benet ovanför mitt huvud. Du kan se videon på denna stretch HÄR!

Det där med att ta det lugnt när man ska anstränga muskler som normalt inte används behöver man inte bara göra på gymmet. För närvarande målar jag huset. Och, jag har träningsvärk nästan överallt. Ont i en fot, en höft och i ett knä samt i axlar och armar. ?????? Jag som är så vältränad! Väl? Men, det är bara så att kroppen består av en oändlig mängd muskler och använder man inte alla dagligen så blir det en chock när de plötsligt sätts i arbete. Att klättra på stege är ju inget jag gör normalt men nu har jag gjort det många gånger om dagen i flera dagar och det känns.

Av detta kan man lära sig att allt ska ske med måtta och i lagom takt. Är man skapt som jag är lagom inte ett ord som jag följer och med måtta är tråkigt. Jag går all in i vad jag än gör oavsett om jag ska måla hus eller träna djupa knäböj. Det är därför jag gör mig illa! Det är därför jag får rehabträna! Och…..jag lär mig aldrig!

Bilden ovan visar vad som har hänt med muskulaturen över min ädla bakdel under drygt 1,5 år. Det går att bygga muskler trots ålder. Det går. Kan jag – kan du! Jag har inte heller haft förutsättningar för att kunna bli en kurvig person då jag är skapt som en pinne från början. Jag har aldrig haft en stor rumpa eller kraftiga lår utan har varit smal i hela mitt liv. Men, ingenting är omöjligt om viljan finns! Jag kommer aldrig att bli någon biff som lyfter vansinnigt tunga vikter och det är inte heller mitt mål. Mitt mål är att bibehålla min fysiska form och förbättra den…år efter år! Jag är helt övertygad om att det går!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s