6 skäl att anlita en personlig tränare!

fitness-1730325_1280

Nästan alla jag känner som tar sin träning på allvar och verkligen vill nå resultat, oavsett om de ska stå på en scen, bli starkare eller bara ha hjälp med den vardagliga motivationen på ren amatörnivå, tar hjälp av en coach! Eller PT! Eller kalla personen du anlitar för vad du vill! Löjligt? Nej! Dyrt? Kanske….men värt varenda öre. Här kommer en lista på varför du lyckas bättre med personlig hjälp.

 1. Du, som aldrig har satt din fot på ett gym, får professionell hjälp och lär dig grunderna för styrketräning utan att du behöver göra alla nybörjarmissar.
 2. Du får ett träningsupplägg som är anpassat till din form, dina kunskaper och dina mål från någon som är utbildad istället för någon kompis som egentligen inte kan ett smack!
 3. Du får kostråd och ett kostschema uträknat enbart för DIG! Ett kostschema där hänsyn är taget till din vardagliga aktivitet, din ålder, din vikt och dina mål.
 4. Ingen som tränar för en seriös PT får en bantningskur. Tvärtom! Det är oftast mycket mat. Bra mat med kolhydratskällor, mycket protein, mellanmål och jag kan garantera – du är aldrig hungrig med ett väl uträknat kostschema.
 5. När motivationen sviktar och du inte kommer någonstans……det är då du behöver någon att bolla med. Någon som kan ge dig verktygen för att hitta glädjen igen. Din PT är din bästa vän när det gäller DIN träning.
 6. Är du inte helt ung och känner dig bortkommen i en miljö bland som du tror ” bara består av unga vältränade kroppar i läckra träningsoutfits”? Då är en PT det bästa du kan ha vid din sida. Du kommer att inse när ni kliver in på gymmet att där är alla åldrar, alla kroppsformer, alla nivåer av tränande och ingen, absolut ingen, kommer att tänka bu eller bä om att just du går in där. Din PT kommer att ge dig den trygghet du behöver för att kunna träna vidare på egen hand trots den miljö som du är ovan vid.

Vem är då en bra pt och hur hittar du den som är bäst för dig? Nästan alla gym har flera personliga tränare och det bästa är att helt enkelt att höra dig för i receptionen, boka en tid och träffa någon för ett möte och en diskussion om ditt framtida upplägg. Det brukar vara kostnadsfritt.

Jag kan mycket väl träna på egen hand. Jag har motivationen, kunskapen, rutinen och viljan men…jag vill i alla fall ha en coach, en rådgivare, en pt, som finns där med råd, tips och lite jävlaranamma om jag behöver det.  Jag tycker att det är kul att få nya träningsprogram och utmaningar plus att det är väldigt kul med någon som följer min träning och har ett genuint intresse av att jag kommer vidare.

En PT är för alla. Proffs, amatör, okunnig, tränad eller otränad, tjock eller smal, ung eller gammal. Låt inte dina fördomar om ålder eller annat stoppa dina drömmar. Allt är möjligt – om du vill. 😉

 

 

 

2 reaktioner till “6 skäl att anlita en personlig tränare!

 1. Jag har många gånger tänkt att jag velat ha en PT. Men jag bor i skogen så då får jag åka många mil för att träffa en. Nu när jag tränar regelbundet, börjar jag tänka att jag kanske ska bli en PT. Som finns för såna som bor i skogen. Men det är bara drömmar. 😊

  Liked by 1 person

  1. Det kan ju vara en idé! Kanske tycker jag att du först av allt ska träna med en! Innan du utbildar dig menar jag! Jag bor också mitt i skogen och får åka några mil. Man måste ju inte träna dagligen med en PT utan kanske en gång i veckan, eller varannan. Det är guld värt om man vill nå resultat!

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s