Så där ja! Gjort illa mig! Igen!

Klockan är 02.45 och jag sitter i köket. Har helvetes ont för att uttrycka det milt. Överambitiös som jag är så lyfte jag i förrgår en vikt med lite mer flexade handleder och det gick käpprätt åt skogen. Någonting har gått sönder i min handled. Fan, fan, fan!

Den konstiga svullnaden som syns på filmen dök upp ganska omgående efter mina militärpressar. Lite äcklig känsla men gjorde inte så ont faktiskt. Styrka fanns kvar i fingrarna men som sagt, lite läskigt kändes det allt. I går kväll började det kännas illa och nu är det RIKTIGT illa. Svullnaden är borta och har ersatts av en jämntjock handled och hela handen är varm och bultande. Fingrarna går inte att böja, handleden går inte att böja, det gör outhärdligt ont och nu kan vi prata om att det känns äckligt. Ingen styrka i fingrarna och det känns väldigt fel..! 😦

Jag är en smärttålig sort och det ska mycket till innan jag gnäller. Jag är uppväxt med en pappa som inte riktigt var den ömkande sorten utan ”ta dig samman! Så farligt är det inte”…och det har ju nästan alltid funkat. Tills jag fick en hjärnblödning! Den smärtan var liksom inte mänsklig. Numera jämför jag allt med den och då bleknar nästan allt till bara larv. Tills nu…!

Jag har mojsat in ett halvt kg Voltaren på handleden och inväntar nu lite smärtlindring så att jag kan återvända till kudden. Det här blir nog en riktigt urtrist dag. Handkirurgen nästa. Bläää! För att spä på eländet så snöar det ute. Nu är jag på väg att bli riktigt tjurig och det är inte en rolig historia. Bäva månde resten av min familj när mitt humör rämnar. Morr!

Det skulle vara bra med en lagomspärr. En spärr som sa appappapp, nu räcker det Pia, inte mer vikt, inte mer nu. Stopp och belägg. Men, den där spärren har inte jag. Det går lite till och lite till och lite till. Tills det går käpprätt åt pipsvängen. Som nu!

Oftast är det bra att inte trampa runt i vaniljen men just nu kan jag förbanna mitt överambitiösa jag som har försatt mig i den här situationen. Där stod jag och kände mig som stålkvinnan! Oövervinnerlig, stark och unstoppable……NOT!

Hoppas att jag möter en läkare i morgon som säger till mig ”Ta dig samman lite, det här är ingen fara, du har bara stukat dig en aning, pyttelite, nästan inte gjort illa dig alls faktiskt…..”

images-52

Nu har jag gnällt av mig lite. Det känns skönt. Lite ensamt här i kolmörkret med en smärta from hell! Knallkorkarna är ju med förstås. Mina pälsklingar. Alltid vid min sida. Smarta små hundar som definitivt anar oråd. Hon är inte som vanligt den där människan som vi äger.

6 reaktioner till “Så där ja! Gjort illa mig! Igen!

  1. Hoppas det inte är nåt allvarligt en sena låter det som eller ett ledband, jag jobbar i dag så blir det operation så ses vi

    Gilla

    1. Haha, du är avslöjad someone!!! Ja, jag är bombsäker på att något är av. Det gör vansinnigt ont och jag kan inte röra handleden åt något håll, fingrarna går inte att använda eller knyta! Sur jag blir!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s