Old is the new young!!

american-hippie

Tror du mig inte?? 🙂 Jag vill påstå att det ligger något i det! När jag var 20 så uppfattade jag en 60 åring som urgammal. En 60 årig kvinna var en tant! That’s it! En 60 årig man absolut en gubbe. Nu när jag själv närmar mig den här åldern så inser jag att i hjärtat är man alltid ung. Inte så att man för den skull går omkring och inbillar sig att man är 20 men känslan är inte så annorlunda inombords.

Idag tror jag att vi umgås mer över åldersgränserna.  Inte tusan hade min mamma 30åriga kompisar när hon var 60!! Det har jag. Flera stycken. Nu är det ju möjligt att de uppfattar mig som urmossig men i så fall håller de masken. Jag lever vidare i tron att vi rent mentalt är rätt jämbördiga. På utsidan så har jag lite rynkigare skinn att leva med men det är ju – som vi alla vet – insidan som räknas! 😉

Ridsporten, träningen på gym och förstås en massa sporter som inte jag har varit verksam i, ger automatiskt vänner i alla åldrar. Inom ridningen är vi alla jämlika oavsett ålder och det är en härlig känsla. På gymmet är alla välkomna, gammal som ung och det är befriande.

Om man ideligen omger sig med människor i samma ålder så tror jag att men blir äldre i sitt tänkande. Självklart har livserfarenhet gjort att man inte på samma vis kan se på livet som en 20 åring men det är uppfriskande att tala med människor som inte har den här erfarenheten. Unga människor som inte har hunnit gjort samma misstag, som lever sin dröm, som har livet framför sig..! Glöden i ögonen som inte har slocknat…

Jag läste ett inlägg på Facebook en dag av en person i min egen ålder. Det var hennes lediga dag och hon var överlycklig över att ha tvättat golv, dammsugit och bytt lakan. En fantastisk dag! Jag fattar inget! Det där gör att jag aldrig kan identifiera mig med kvinnor som så helt går upp i tantversionen av sig själva. Jag känner mig som en alien och undrar i mitt stilla sinne om det är jag – eller den här personen som har missat något i livet?

Jag kommer att lyssna på rock tills de lägger mig i en trälåda. Jag kommer att dansa i mitt kök till discolåtar från min ungdom tills benen inte bär mig. Jag kommer att diskutera livet med alla unga människor som jag får förmånen att träffa. Lyssna på deras planer och drömmar. Jag kommer att anamma den 30 åring som bor i mitt sinne tills den dag jag dör. Även om utsidan krackelerar så bor hon kvar där och det är jag förbannat glad över.

img_3548
Once upon a time….:-)

4 reaktioner till “Old is the new young!!

  1. Även om jag kallar mig tant, så är jag inte så tantig. Jag var nog tantigare när jag var i 20-årsåldern. Nu har jag kommit över mig själv lite, tror jag, och kan njuta av att leva istället för att försöka vara så ordentlig! 😀

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s