Varför skriver man i en blogg och hur ska man skriva?

blog-625833_1280

Ja, varför i hela friden gör man det? Varför gör JAG det? För det första älskar jag att skriva. Om ditt och datt, livet, hundar, träning, mat eller vad som poppar upp i skallen när jag sätter mig framför datorn. Helst skulle jag vilja skriva en bok men inser det lönlösa i det. Jag har försökt många gånger. Personerna är klara, namn, bakgrund, handlingen är solklar, miljön, språket….here we go! Jag kommer en sida, två och kanske tre men redan där börjar jag ledsna. Bara tanken på att jag ska stå ut med de här fiktiva personerna i 200 sidor gör mig uttråkad och därför har jag hamnat i kåseriträsket.

Ett kåseri, eller vad vi nu ska kalla det är precis lagom. Inte för långt så att jag hinner ledsna och inte för långt så att du som läsare hinner ledsna. Många skriver lååååååånga inlägg och det orkar jag aldrig läsa. Det är lika trist med ett alldeles för kort inlägg. Där måste det finnas bildmaterial med annars är det kört.

En blogg fyller många funktioner. Som terapi för mig, underhållning kanske för dig, att få berätta om något jag upplevt och som kanske du upplever. I första hand är det i mitt fall, ett rent själviskt syfte. Jag roar mig. Förhoppningsvis roar jag dig!

Hur ska man skriva? Jag hatar stavfel, särskrivningar och så de här misstagen med de och dem. Har man för avsikt att marknadsföra sitt bloggande så måste man lära sig att skilja på de och dem. Jag härdar inte ut med felskrivningar av just det! Att locka till läsning kräver att man skriver lite kul. Åtminstone ifall jag ska orka läsa. Inte något evigt pladder på uppstyltad svenska. Nope, inte ok.

Får man använda svordomar? Jag tycker att det behövs ibland. Inte radvis och ideligen men lite jävlaranamma är inte fel när man är igång och skriver. Lämna vaniljen och krydda på lite så blir det mycket roligare. Och, skippa alltför många smileys. En eller två, helt ok, men inte på varje stycke. Det är tillåtet om du är 15 år men inte om du är vuxen och på allvar villl nå ut med det du skriver. Det blir urfjantigt.

Hur intressant en blogg blir beror ju på vem som läser den. Någon som har heminredning och barnbarn som största intresse måste tycka att det jag skriver är fullkomligt ointressant liksom jag inte läser en rad på en blogg med just den intriktningen. Det finns läsare till alla bloggar och ämnen för precis alla att skriva om.

Många mår dåligt i vårt samhälle och finner tröst i att läsa om andras dåliga mående. Jag har fokuserat på att må lite bättre och vill gärna dela med mig lite knep för hur även du ska kunna må lite bättre. Samhället är hårt och kallt, vi måste rusta oss inombords för att orka möta allt negativt vi bombas med så fort vi vaknar. Jag är mycket politiskt intresserad men det avstår jag från att skriva om här.

Det här är min må bra stund. Ibland mår jag sämre och kan skriva om det men jag säger åter igen som Kenta…”just idag mår jag bra, just idag är jag stark”….och det är idag som räknas. Lev idag och nu, vi har inte en aning om ifall vi får se morgondagen. Detta gäller oavsett om vi är unga eller gamla och jag vet av egen erfarenhet hur fort livet kan ändra sig. På bråkdelen av en sekund så kan precis allt vara uppochnedvänt.

Att leva i nuet är något vi inte gör idag. Vi glömmer nuet i jakten på framtiden eller ältar det som har hänt. Det tjänar ingenting till. Det som har hänt kan vi inte ändra på och vi har inte en susning om morgondagen. Jag är tamejtusan klok som en bok!! 🙂

Så, dagens råd! Skaffa dig en blogg och skriv av dig. Eller på dig, vilket du önskar. Skriv om det du älskar mest, tänker på, vill göra eller har gjort…..du har läsare som väntar på dig!

2 reaktioner till “Varför skriver man i en blogg och hur ska man skriva?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s