67 armhävningar…bullar och dålig karaktär!

collage_fotor_fotor

Dagen efter! Aj! Träningsvärk. Nu gjorde jag inte 67 på raken utan 10 i taget med vila mellan och det sista försöket stannade på 7.  Målet var 100 men jag kroknade innan! Armhävningar är en bra övning. Gör man de korrekt så använder man en stor del av kroppens muskler och det känner jag idag. Hu! Egentligen tränade jag ben igår men tyckte att några armhävningar kunde tryckas in på slutet av passet. Idag blir det nog ingen träning alls utom möjligen lite lugn löpning och promenader i snövädret förstås.

Hur bra karaktär har du att motstå dina frestelser? Mat, kläder, godis eller vad du nu går igång på? Jag struntar i kläder, det är numera inget stort intresse. Jag köper hellre nya träningskläder än att jag ränner som en tok i affärer och letar tröjor eller annat. Godis kan jag stå emot men bullar! Bullar är ett riktigt gissel. Älskar bullar! Igår kom mannen hem med två bullar till fikat men jag var så hungrig just då att jag var tvungen att äta innan jag kunde fika.

Hur sugen är man på bullar efter ett lass med pasta och köttfärssås? Inte ett dugg men lik förbaskat så var jag tvungen att trycka ned en kanelbulle efter min lunch. Jag var ju proppmätt. Helt onödigt. Men, att se den där påsen med nybakade bullar ligga oöppnad på köksbänken var inte tänkbart.

På eftermiddagen sög det i bulltarmen igen och jag åt upp även nästa bulle som inte ens var min!!! Detta är orsaken till varför jag ALDRIG vare sig köper eller bakar bullar! Det går inte att ha en påse bullar i frysen och tro att dessa ska gå att spara. NOPE! Min karaktär när det gäller bakverk är under noll.

Av den här anledningen måste det alltid finnas ett substitut till bullar. Bär, Kesella, valnötter….är bra att ta till när sockerdjävulen kickar in. Och, förstås inte utsätta sig för att ideligen misslyckas genom att köpa hem det man är allra svagast för. Degiga bullar.

Jag besöker min gamla mamma nästan varje vecka. Där har jag ett förutbestämt stopp. Jag stannar alltid i Arboga, längs med E20 och fikar. Ja, jag vet, helt galet men jag kommer inte längre förrän jag är hungrig och måste äta. Något är galet med min metabolism. Jag har en förbränning som en JETmotor och måste äta lika ofta som ett spädbarn. Jag står inte ut att vara hungrig. Vore jag i krig och utsatt för svält som tortyr skulle jag avslöja precis allt. Efter 4 timmar.

Nåväl,  i Arboga, på Q8 har de ett par fantastiskt goda chokladbollar. Det är inte som en chokladboll vilken som helst utan dessa smakar som – och nu säger jag ordet, gammaldags negerbollar, och där sa jag det tabubelagda!!!! Smakar hembakt, som de där man gjorde förr i tiden, inte som någon margarinstinn äcklig Delicatoboll utan ljuvlig!!!! Doppad i ett lager choklad, kokosbeströdd och oemotståndlig. För mig! Att stanna där, köpa en macka och en av dessa ovanstående kaloribomber är helt omöjligt för mig att avstå. Men, det brukar vara veckans enda snedsteg från min annars ganska sunda kost.

Jag har just kommit in från en promenad i snövädret med de kortbenta. Kramsnö och en  tre pannkakor hög hund med päls är inte en bra kombination. Det är som att rulla en snöboll i snön. De blir större och större för var meter de går. Det var tappra små vovvar som kämpade i 15 cm snö i flera km.  Nu kommer de att sussa sött när matte ska sy bikini. En guldfärgad idag. Omväxling förnöjer! Och inga bullar! 😉

2 reaktioner till “67 armhävningar…bullar och dålig karaktär!

  1. Bullar och godis går bra att stå emot. Egentligen går det mesta att hålla sig ifrån, men min svaghet är bröd. Mjukt vitt bröd. Så det äter jag så sällan som jag bara kan, för det kan lätt trigga igång ett brödsug utan dess like. Men jag unnar mig det om det är kalas. Eller om vi går på restaurang. Då vill jag gärna ha en portion vitlöksbröd eller liknande. Man måste leva också.

    Liked by 1 person

    1. Det är rätt!! Jag är otroligt noga med vad jag äter men har inte nollvision på onyttigheter! =) Vitt bröd är ju nästan bara kolhydrater som påverkar blodsockret så det är DITT godis! Vitlöksbröd är fantastiskt och självklart måste man unna sig det!!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s