Kan man bygga muskler fastän man är +55???

collage_fotor

Ja, det kan man! Det har jag sagt många gånger. I september 2015  tog jag en bild på gymmet. Det är den som är till vänster på bilden ovan. Jag tog en nästan likadan bild i november 2016, alltså drygt ett år senare….kan du se någon skillnad? Det kan jag.  Det är rätt kul för i den där vevan i september 2015, så sa en person till mig ”Pia, du är så pass gammal att det du kan göra nu är att försöka hålla kvar den fysik du har. Det är väldigt svårt att bygga muskler i din ålder!”

Hon hade rätt så till vida att det inte är lätt, men man ska ha klart för sig att det inte är en omöjlighet. Det krävs en järnhård vilja, fokuserad regelbunden träning och bra kost. Det är mest mellan öronen motståndet sitter och kanske även den där rösten som säger, jamen, jag är för gammal. Man blir aldrig för gammal för att kunna ändra sin fysik till det bättre, oavsett utgångsläget. All rörelse är bättre än ingen. All träning leder till ökad muskelstyrka och ökad syresättning. All träning leder till bättre blodcirkulation och ökat välmående. All träning!

Man måste inte till ett gym. Man måste inte vara intresserad av att få synliga eller mätbara resultat. Men, om man vill, så är det ganska kul att se sina framsteg. Skriv upp hur långt du går, hur fort du springer eller hur mycket du lyfter. Ta bilder på hur du ser ut nu och ta bilder sedan…! Det är nyckeln till motivation. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s