Är du en av dem som tror att nyttig mat tar för lång tid att laga? Tänk om!

Några snabba luncher – eller middagar – från mig. Går kvickt, är gott och hur nyttigt som helst!

Jag börjar med världens enklaste maträtt. Koka ris, jag tar parboiled för att det är godare. Koka broccoli under tiden riset kokar. Blanda i upptinade räkor och ärtor, skär lite paprika, ned i stekpannan och hetta upp. Simsalabim! Det där gick på 20 min!

IMG_4348

Jag tar en till! Koka potatis och morötter ihop, skiva så går det snabbt att koka.  Släng i broccoli i kastrullen när det är en liten stund kvar på potatisen. In med en bit lax i ugnen under tiden, det går ungefär lika fort. Jag gillar ärtor, vill man ha det kan även dessa åka ned i potatisvattnet som hastigast. Lite kvarg eller creme fraiche till med god örtkrydda! Detta tog också ca 20 min!

IMG_5357

En till! Skär zucchini, broccoli, rödlök, palsternacka, morot och ev något mer om du kanske vill ha potatis, paprika eller vad du nu gillar. Lägg i en fiskbit, jag älskar torskrygg och lax så det är alltid något av detta men….det funkar med kyckling också. Krydda med flingsalt, ha i några klicka kokosolja – den är i fast form men smälter och blir olja i värme. In i ugnen och är klart på 20 minuter. Supergott!

img_8376

Det här att det ”blev korv och makaroner” , eller ett par mackor för att jag var så hungrig, hade så bråttom, inte hade någon fantasi osv är inte någon bra ursäkt för att äta skitdålig mat! Man måste inte laga en namngiven maträtt varje gång man ska äta.  Krångla inte till det så förbaskat! Det du måste göra är att handla så att du har något att laga mat av!

Jag är inte någon välorganiserad person som slår mig för bröstet för att jag är så jäkla präktig. Jag är urusel på massor av saker, har ett konstant kaos i mitt hus, smutsig bil, tvätt i högar, är värdelös på att puffa och piffa i vårt hem men är det något jag är bra på, så är det att laga och äta bra mat! Min kropp är värd ett bra bränsle. Jag mår fantastiskt av det, är pigg som en pelikan för det mesta och är ytterst sällan sjuk i förkylningar och annat.

Blir det inte tråkigt? Nej, jag tycker inte det. Jag lever inte för att äta utan äter för att leva bra och då är det inte viktigt med kulinariska anrättningar. Det värsta jag vet är att vara hungrig och jag skulle förmodligen dö på fläcken om jag skulle behöva banta. Det är inte grejen. Grejen är att äta bra mat, flera bra mellanmål och aldrig någonsin vara hungrig.

Med detta vill jag inte skriva under att jag är någon hälsoguru. Jag tar gärna ett par glas vin på helgen, gillar godis och bullar men jag äter det inte varje dag. Det är ok att äta en bulle när man blir sugen men man behöver inte göra det alltid.

Mellanmål är viktigt. Inte en kopp kaffe bara utan ät något vettigt. Det håller blodsockret på en jämn nivå och du slipper köpa den där chokladbiten för att sockersuget har tagit grepp på dig. Jag repeterar det här supergoda och väldigt magra smarriga mellanmålet! Du måste köpa Skånemejeriernas youghurtkvarg. Finns i vanilj och jordgubb/lime. Du behöver miniKeso och valnötter samt bär eller frukt. Hallon är klart det bästa. Blanda ihop och njut!

img_8264

Vänta inte på inspiration för att börja ett bättre liv. Inspiration är lyx och du kommer aldrig att ändra ett dugg om du står och stampar efter ett tecken från ovan. Bestäm dig! Det är inte svårare än så! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s