Varför går hjärnan i gång kl 04?

alarm clock

Helt obegripligt! Huset är tyst, hörs inte ett pip. Sovrummet är svalt, mörkt och sängen är underbar. Mjuka kuddar och ett lätt, lagom varmt täcke. Alla förutsättningar finns där för att sova tungt och länge. Men i helvete heller! Pjong! Klockan är 04.13 och där tyckte min hjärna att det var lämpligt att dra igång. Suck!

Först börjar snurrandet. Det blir för varmt direkt så av med täcket….men så blir det lite  för svalt….täcke på! Det där fortsätter en stund medan övertalning pågår till hjärnkontoret. Sov för bövelen. Men, too late! Signalerna har skickats till magen som nu illvilligt börjar knorra samtidigt som koffeinsuget kickar in. Strax före 05 ger jag upp och går ned till min kära vän kaffebryggaren, tar ett par knäckemackor och intar favoritpositionen i den gamla kökssoffan. Here we go again…..vaken i ottan även denna dag.

Nu har klockan blivit 06 och jag har hunnit läsa om allt elände. Jag har mina rutiner. Först SVD, sedan Expressen, Aftonbladet och till sist NA. NA är i mina ögon en riktigt usel tidning men eventuellt så står det något om händelser i närområdet. Hoppar över till lite annat, DI, DN, Avpixlat och Nyheter24. Så tar jag en tur in på sociala medier och ser om det står något intressant eller kul.

Jag följer politiker – från alla partier – UTAN undantag!! Det är nyttigt och jag önskar att alla kunde se utanför sin box och faktiskt läsa det som meningsmotståndare skriver. Tittar vad Tino Sanandaji rapporterar om – följ om du inte gör det! Joakim Lamotte är en journalist som vågar öppna truten, Dag Öhrlund – författare och journalist, Magda Gad – journalist som rapporterar från Mosul, Mia Skäringer…Facebook är fyllt av människor som är otroligt intressanta att följa!

Scrollar…….! Jag gillar gulliga djur men det tenderar att bli lite för mycket. Jag gillar inte att se misshandlade, torterade, flådda och slagna djur vilket också tenderar att bli lite för mycket. Jag är ganska utled på alla citat och är inte särskilt intresserad av andras barn och barnbarn. Det går ganska snabbt att titta i nyhetsflödet. Nu hoppar jag till lite bloggar!

Det är snart dags för frukost nummer två. Havregrynsgröt med blåbär. Jag har ätit upp 10 kg blåbär sedan i somras just i gröt. Nyttigt som tusan och dessutom är det gott. I år ska jag köpa 20 kg. Jo, jag köper blåbär. Inte på ICA några äckliga sura -gudvetvardekommerifrån – blåbär utan från en tjej som plockar på beställning. Rensade och nyplockade , 50 kr/kg. Det är värt varenda öre.

Det var många ord om typ ingenting. Kortbeningarna var hos frisören igår och ser ut som två små illrar. Det senaste tillskottet såg ut som sadelskyddet Gösta Ekman rastade i en hundgård i filmen ”Morrhår och  ärtor”. Det var omöjligt att se vad som var fram och bak på honom! Rätt vad det är gosade jag med hans bakdel i tron att det var den andra betydligt trevligare delen av kroppen! Nu är han söt som socker och jag behöver inte ta fel på ände!

Även om det är lite väl tidigt att vakna 04!! så älskar jag mina tidiga morgnar. Jag vill sitta här bara med mig själv och njuta av att jag får vakna en morgon till, mitt kaffe och mina knäckemackor. Jag är frisk och känner mig stark. Det är inte alla förunnat och det gör att jag måste tacka livet ibland. Egentligen är alla minuter så dyrbara men troligtvis fattar man inte det förrän de börjar ta slut…

 

 

2 reaktioner till “Varför går hjärnan i gång kl 04?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s