Måste man vara hänvisad till stavgång när man närmar sig 60!?

Nope! Det måste man inte! Inget ont om stavgång men vi är många som vill betydligt mer. Det går att bli starkare, det går att hålla sig i form trots att man inte längre är ung och jag ska vägra vara tant så länge jag orkar. Jag älskar känslan av att orka lyfta tyngre och tyngre. Inte jämfört med någon annans styrka utan det är endast en tävling mot mig själv.

För fyra år sedan kunde jag med nöd och näppe göra EN armhävning. Jag menar en riktig armhävning! Inte någon halvmessyr med gamnacke, svankrygg eller med rumpan upp i taket och endast halvvägs ned till golvet. Det var Oscar, min PT som jag hade då, som lärde mig vad mycket andningen kan göra för att man ska orka. Håller man andan blir man ju klen som en mus! Idag använder jag armhävningar som uppvärmning. Jag kör 10 x 4 eller om jag känner mig stark så kör jag tills jag kroknar. Det är en bra övning för precis hela kroppen och aktiverar bröst, axlar, biceps, triceps, rygg, mage och rumpa! Efter den serien är kroppen redo för att slita lite!

TRX! Superbra för det mesta. Jag avskydde de här banden i början nog mest för att de är så sjukt jobbiga att träna med. Men, det går att variera träningen i det oändliga med denna fiffiga anordning. Här på filmen så är det lite omvänd rodd som gäller. Ganska tungt!

Snygga armar är roligt att ha. Det tar förstås ett tag att åstadkomma muskler och är inget som är gjort i en nafs. Men, när de väl visar sig här och där så är man fast. Det är beroendeframkallande med styrketräning! På filmen kör jag dips mellan två bänkar! Perfekt för att få bort gäddhänget!

En annan bra övning för snygga triceps är scullcrashers.  Även här har jag höjt mina vikter rejält. Armfluff – byebye!

 

Bicepsövningar finns det i det oändliga. Bicepscurls är bra tycker jag för att det verkligen tar där det ska! Jag har höjt min vikt här från 12 till 20 kg det senaste året och det är jag jäkligt nöjd med. I slutet av året ska det vara betydligt högre vikt! Ett löfte till mig själv!

Detta var förmiddagens nöje tillsammans med ett antal benövningar. Sedan var det slut på det roliga! Bilen bestämde sig för att inte vilja åka hem med mig som efter nästan 2 timmar på gymmet var nära att dö av svält. Ratten gick inte att vrida! Bärgning nästa, hyrbil och så hade mer än halva dagen runnit iväg. Jag hade planerat in massor. Jaga dammtussar, städa badrum, ta hand om tvätt…..! Men det finns ju en morgondag……förhoppningsvis! 🙂

En reaktion till “Måste man vara hänvisad till stavgång när man närmar sig 60!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s