Jämför du dig med andra och hur stort behov av bekräftelse har du egentligen? Lite funderingar på kvällskvisten…

img_7636_fotor

Det är lätt gjort! Du är på ditt gym och ser någon i samma ålder hiva vikter som du bara kan drömma om och genast sjunker du i dina ögon från en fyra till en tvåa. Genom att sänka dig så tappar du också motivationen att träna inom dina egna ramar och passet gick åt skogen. Jag har upplevt det! Har du? Inom ridning speciellt så hade jag en förmåga att tappa fokus när någon riktig stjärna äntrade ridhuset och piafferade runt i manegen. Helt plötsligt säckade jag ihop och kunde inte rida över huvudtaget.

Vi är alla olika skapta. Somliga är naturligt starka och andra är det inte. Några bygger muskler lätt som sjutton medan andra har ett helsicke att ens få till en liten, pytteliten bicepsmuskel. Vi kan alla bli bättre men vi kanske inte kan bli som den där odrägliga typen som står där och är urstark eller så bra i ridning som den där piafferande äckelpottan.  Jag försöker att alltid träna från mina förutsättningar även om jag ibland blir förbannad över att jag inte orkar mer än jag gör. Idag är jag dock så klok – hm! – att jag inte låter mig nedslås av andras framgångar utan väljer att inspireras av dem istället.

Jag har alltid varit senig och haft bra muskulatur men….jag är inte särskilt stark. Dock måste jag påminna mig ideligen om att jag faktiskt har höjt precis alla vikter enormt sedan 2 år tillbaka och det är stora framsteg. Vi har så lätt att dissa oss själva! Det är mycket lättare att ge sig själv kritik och stryk än att erkänna att vi är bra. Vi borde berömma oss själva mycket mer istället för att söka bekräftelse av andra.

Bekräftelse är mänsklighetens nya drog. När jag var ung så fanns ju inte möjligheten att ideligen berätta hur förbaskat bra jag var som tränade alla dagar i veckan. Vi bara tränade utan minsta lilla uppmuntran av någon annan. Och- det gick alldeles utmärkt! På något sätt så var livet lite sundare. För att någon annan skulle göra frivolter av att höra om mina enorma framgångar i löparspåret så skulle ju jag ha behövt ringa runt till mina vänner och berätta hur fantastisk jag hade varit! Urlöjligt! Men det är ju precis det vi gör idag! Fastän inte via telefon….

Idag har det blivit ett naturligt inslag i livet att dela dagens händelser med andra men bekräftelsen från omvärlden får inte styra våra liv. Det är inte viktigt vad andra tycker så länge man inte beter sig som en brottsling eller ett ärkesvin. Man måste inte leva upp till andras normer av vad som är bra när det gäller träning, julpynt, semester eller vad det nu vara månde. Vi måste kunna gilla oss själva utan att behöva bli gillade av andra. Ge oss själva likes när vi har gjort något bra. Tänk vilken värld vi bjuder upp till för alla ungar! En 10 åring idag räknar sina likes på Instagram istället för att vara ute och göra sattyg. Viljan att bli gillad, beundrad och omtyckt har blivit en drog! Bedrövligt!

Vi måste inte vara vackra, vältränade och lyckade för andras inspektion av våra liv. Det räcker om vi duger inför oss själva! Jag har lagt av för länge sedan att försöka leva upp till någon norm om hur man ska vara. Jag passar helt enkelt inte in och jag har accepterat det. Jag är som jag är, like it or not! Ibland är jag otroligt imponerad över min omvärld som orkar vara så fruktansvärt bra! Som orkar försöka leva upp till det perfekta! Det är nedlagt här sedan decennier. Jag blir aldrig perfekt, jag gillar inte att städa, gillar inte att piffa och puffa i mitt hem med kuddar, ljus och lullull, jag är på många områden helt socialt obegåvad! Det är inget jag orkar slåss mot. Det är bara min personlighet och jag är så pass många år idag att jag inser att inget kommer att ändras.

Sociala medier är kul till en viss gräns. Det kan vara inspirerande och informativt, roligt och motiverande……om vi tar allt med en nypa salt! Alla har vi en baksida men den visar vi väldigt sällan. Varför skulle vi? 😉

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s