Höst! Snart! Hiss och diss för denna årstid kommer här!

lake-65443_1280

Vi som gillar vår och sommar får en klump i magen när det närmar sig oktober. Alla löv ska ramla ned och naturen går sakta men säkert in i ide och vi får vänta länge på knoppar och grönska. Fy så trist. Men det finns en del ljusglimtar som man kan ta vara på när mörkret rullar in. T ex

  1. Man kan vara sjukt blek. Du behöver inte längre visa upp solbränna som du har slitit för alla dessa svettiga timmar i solstolen. Det är ok att vara vit som en albyl!
  2. Det finns inga mygg!
  3. Ser man för jäklig ut i håret kan man dra på sig en mössa!!!
  4. Det går att ha kläder på sig utan att man svettas ihjäl. Äntligen favoritjeansen och en långärmad tröja.
  5. Man får vara inne! Jakten på det totala myset utomhus är slut för detta år.

Men, sedan finns där en baksida. Det där var ju från den ljusa sidan vilket man ju alltid ska försöka fokusera på. Det blir så otroligt trist när den där andra sidan tar över. Men i alla fall, det här är inte fullt så kul….

  1. Man måste snart skrapa bilrutor och sopa snö av sin bil. Totalt hat! Dubbelhat!
  2. Man måste snart skotta snö överallt! Det är absolut något av det värsta jag vet.
  3. Om några veckor börjar de spela hej tomtegubbar i varenda affär och om jag riktigt ska sura till av något så kan det nog vara precis av det. Vi ska liksom få lida av julen i flera månader som om det inte vore nog när den väl är här.
  4. Vi kommer att fry-y-y-y-sa! 😦
  5. Det är 7 månader, alltså typ 210 dagar, eller 5040 timmar, kvar tills vi får se grönska igen. Det känns lite surt.

snow-1275218_640

Jamen så där. Hur väljer du att se på hösten? Hoppar du runt i lövhögar och myser skallen av dig i en filt med en kopp te? Eller tjurar du ihop helt och bestämmer dig för att hata löv, hata is, hata snö och vara en tjurskalle tills knopparna tittar fram igen? Jag kommer nog att mixa de där sinnesstämningarna lite grand.

Om jag känner mig rätt så roar jag mig väl rätt så bra oavsett om det är snöstorm eller sommarvärme men det hindrar inte att jag av och till kan bli galen på kyla och mörker. Kanske lite typiskt svenskt. Kanske är det också det som är fantastiskt med vårt land, att det växlar? Tänk att ständigt vara svettig. Att ständigt se en förbaskad soluppgång eller solnedgång. Men alltså, vore det inte tjatigt??………Genomskinligt?……. det lyste igenom. Avundsjukan! Hehe! (Kära vänner i Florida! Ni vet hur mycket jag skulle vilja sitta där, på stranden i Delray och se solen sjunka sakta ned…….men det kan jag ju inte erkänna här och nu!) 😉

img_2488

Så, vad har vi för kul på programmet denna onsdag? Mina glädjeämnen är förstås de kortbenta som nu ska få sin morgonrunda. Vidare ska jag  leverera 2 tokblingade och väldigt fina tävlingsbikinis till ett par atletiska tjejer som snart ska tävla. Kroppen har vilodag idag vilket betyder en lååååååång PW i det fina vädret men gymmet får inget besök. Jag ska dessutom göra klart en helt galet fin fitnessbikini. Där, är min dag. Jag tycker att den verkar kul! Vad ska du göra???

Apropå att fokusera på hur det skulle kunna vara och hur man skulle kunna ha det om allt vore annorlunda så avslutar jag mitt virriga morgonprat från kökssoffan med detta kloka citat!

”Avundsjuka är konsten att räkna andras glädjeämnen istället för sina egna!”

Tänk på det så blir livet lite lättare! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s