Fredag kväll! Igen! Det går fort mot höst…..nu eller aldrig?

img_6558_fotor

Men hur fort går en vecka egentligen?? Det är ju helt galet! Jag hinner inte med livet ju! Sitter här med en katt i mitt knä, ett glas vin på bordet och en stor skål med popcorn! Det har varit en bra dag och nu tänker jag ha en bra kväll.

September. Snart i mitten! Hur känns det? Känns det deppigt, hösten är nära, sommaren slut….eller känns det som nu jävlar ska jag göra något bra under de 8 månader som är kvar till nästa sommar!!?? Jag tänker fokusera på det där sista. Jag tänker så här!

Sommaren är underbar men den för med sig stress. Vi måste förskräckligt mycket när det är sommar. Vi måste njuta som idioter när vi är lediga och har semester. Vi måste ta hand om huset, måla, skrapa, olja, bygga altan, bo i obekväm husvagn, grilla, grilla och grilla samt se till att vi verkligen njuuuuuuter! Vi måste lägga upp bilder på sociala medier och visa hur mycket vi gör, hur mycket vi planerar att göra och hur mycket vi njuter. Dessutom måste vi ligga i solen och försöka få färg på kroppen fastän svetten rinner och det är allt annat än underbart…! Vi måste vara uppe hela nätterna för det är ju på sommaren som det är ljust till midnatt och då kan vi ju för fasen inte gå och lägga oss. Vi måste njuta!! Hela tiden! Njuuuuut för bövelen!!

Nu kommer hösten. Det är ok att vara inne. Trädgården kan växa igen, skit samma, det ska ju ändå vissna ned och täckas av snö. Äntligen slipper vi släpa hem grillkol och kan äta mat lagad på en spis. Vitt är ok när det gäller hudfärg och vi behöver inte jaga solstrålar som idioter. Husvagnseländet får vila sig till nästa sommar och allt är LUGNT! Det är tillåtet att krypa upp i soffhörnet och glo på en korkad film fastän klockan är 19! Hysterin är borta. Det är nu! Precis nu som du har chansen att starta ditt nya liv! Sätta igång med den där träningen som har verkat så motig för att det har varit varmt, vi skulle ju grilla, hon hade ju köpt vin, har solat för länge osv…….!

Se det som att du har 8 månader på dig för att förverkliga dig själv, hålla dig vid gott mod och helt enkelt vara lite lyckligare. På 8 månader hinner du göra stor förändring! Jag vet att du vill men inte erkänner det! Följ mina råd!!!

  1. Ta kontakt med en Personlig Tränare!! Gör det, gör det och gör det!! Du kommer att tänka på mig när du väl har tagit tag i det här och tacka mig för mitt envetna tjat! Jag vet det! En PT kommer att hjälpa dig med att komma igång med det som du har tänkt på så länge. Att komma i form! Ge dig en plan! Det är nyckeln till att lyckas!!
  2. Tänk positivt! Usch, vilken klyscha!! Men – inte desto mindre sant! Det blir precis lika trist – eller kul – som du bestämmer dig för att det ska bli. Intala dig att livet är fantastiskt! Varje dag!
  3. Skaffa dig rutiner! Det är rutiner som avgör ifall du lyckas eller ej. Går du och väntar på inspirationen så hinner du ligga i en trälåda innan du kommer igång. Inspiration är något som infinner sig väldigt sällan. Rutiner däremot gör att du uppfyller det du har tänkt dig!
  4. Rita upp en målbild! Och styr allt vad du kan mot den! Vill någon i din närhet inte stötta dig så skaffa dig andra vänner som vill se dig lyckas!
  5. Till sist! Ett mål – utan en plan – är bara en önskan!

Så, på måndag! Lyft luren! Ring till ett gym och boka ett möte med en PT! Det kommer att bli det bästa val du har gjort på väldigt länge. Det finns inga riktigt bra ursäkter. Det är dyrt? Ja, men visst har du köpt en flaska vin, ett par öl, lite snacks och godis till ikväll? Det kostade några hundra eller hur? Att investera i dig själv, din hälsa och ditt välbefinnande är inte dyrt jämför med ”fredagsmyset”! Jag har inte tid? Har du verkligen tid att INTE satsa på dig själv? Det här som pågår och rusar fram, är livet! Om du inte har tid nu – när ska du då ha tid att ta hand om dig själv? Det känns inte roligt? Nähä! Men, om ett halvår när du har genomgått en kroppslig förvandling och mår så otroligt mycket bättre än du gör nu – då tror jag att det känns rätt roligt!!

Sanningen är att det är tufft att börja röra på kroppen! Det tar emot! Du kommer att få ont! Du kommer att svettas, stånka och få kämpa men – jag lovar dig av hela mitt hjärta! Att vara vältränad är värt varenda svettig sekund! Jag hejar på dig! Ta tag i livet! Det är 8 månader till nästa sommar! Är du på??

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s