Det tar sig!

IMG_6603

Jag kan ju givetvis inte tävla med alla de fantastiska tjejer som jag har fått förmånen att sy bikinis till men så jädra pjåkigt är det inte för en 58a taggare!! Det sitter en och annan muskel där på ryggen och jag tror banne mig att det har blivit lite fler!! 🙂 (more is to come!!!!!)

Idag började jag på ett nytt 4 veckors träningsschema och nu kan jag väl säga att jag har fått så jag tiger. Idag var det bla dropset i bänkpress och marklyft! 6-8-12-15  x 4 set!  Helt galet ju! Men, jag ger mig själv en eloge, det gick bättre än jag trodde. Envis sort!! Resten av schemat ser ganska tufft ut men det gillar jag. Det blir kul och troligen träningsvärk!!

Jag har haft mycket problem med min rygg. Riktigt mycket problem. Marklyft har inte gått att utföra ens med ett kvastskaft. Så fort jag har vinklat mig i höften och lyft något så har det smällt till och så har jag fått ryggskott. Men, nu har det hänt grejer! Idag fick jag verkligen svart på vitt att jag är en bit på väg efter detta dropset som jag faktiskt genomförde utan att det gick åt skogen med min baksida. 6-8-12-15 x 4 blir 164 lyft. Med de vikter jag använde så lyfte jag alltså 5794 kg sammanlagt! Utan att få ont i ryggen! Jubel och dunder!!! Medicinen mot ryggskott är alltså att lyfta tyngre. Hehe! Det är dock inget som har gått i en handvändning utan ett långsamt upptrappande från Barbie vikter till hm, ja lite mer vikt på stången. Först tekniken – sedan vikt!

Jag har haft ett upplägg där vikten har trappats upp för varje set. De första 6 veckorna så var det 5 set av allt och ganska få repetitioner men målet var att för varje set öka vikten. I och med att det endast var 5-6 reps så var det möjligt att lasta på lite. Vilan mellan seten var två minuter. Även om det bara var 1 kg eller ibland 0,5 som jag ökade per set så har det gett ett enormt resultat. På tre månader så har jag ökat min styrka i stort sett på allt. Det är dessutom ett roligt sätt att träna! Jag ser i min app vad jag lyfte förra gången och så försöker jag förstås slå mig själv hela tiden. Effektivt som tusan!

Nu är upplägget ett annat. Mindre vila mellan seten, mycket intensitetstekniker och fler reps. Det kommer att kännas. I morgon är det dock endast en dag med lite löpning som väntar! Vilodag kallas det! Måste man ha! Hatar jag!

Idag har jag annars mest vimsat omkring. Missade en tid i middags som jag var inställd på skulle vara i morgon! Det blev fullt ös medvetslös in till Örebro. Tror jag klockade mig på knappt 20 min. Det var ingen laglig bilfärd men poliserna har ju jämt göra att koka kaffe till buset och dela ut armband så jag chansade på att ingen var där jag skulle fram. Förresten, när såg du en polis på vägen sist? De finns inte längre!! Jag kör massor och ser banne mig aldrig en polisbil. Det råder fri fart på vägarna och idag var jag en av de som hade gasen i botten. Vi hann vad vi skulle i alla fall trots mitt vims!

Nu är klockan strax efter 20 och det börjar bli mörkt. Det – är ledsamt! Jag kan stå ut med att det inte är sommar längre men mörkret är eländigt! Det är nog det allra värsta med våra breddgrader. Avsaknaden av ljus! Du har väl köpt D-vitaminer???? Se till att börja äta i tid för att slippa att den stora höstdepressionen rullar in.

Soffhörnet med mina tre små vänner väntar. De är så himla gulliga mina djur. Just nu är jag i köket men så fort jag reser mig så kommer de som en liten karavan och svansar efter mig. 2 hundar och en kisse. Alla ska vara i soffan, bredvid och på mig. Villkorslös kärlek! Vad mer kan man önska en mörk septemberkväll?

533ea9b1584aa4fc1baf788edcf8fe49

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s