Var det bara så här?

DSC_0654_Fotor

Läste just ett inlägg på Facebook och tänkte att precis de funderingarna har vi nog alla ibland när vi inte är på topp. Men hur kul är det här egentligen? Det är måndag, man kämpar en hel vecka för att det ska bli fredag och då somnar man i soffan framför teven! Himmel så trist och så roligt alla andra verkar ha!!! Är det så? Nä!

Innan det fanns sociala medier så tror jag att vi alla var en smula lyckligare. Vi levde våra liv och var nöjda med tryggheten, slentrianen och allt som hör ett långvarigt förhållande till. Idag läser vi om alla ”vänners” fantastiska liv. Någon tapetserar Facebook ideligen med upplevelser, sin enastående familj med sina unika talangfulla barn, sitt vackra hus, sin perfekta man/fru, underbara middagar och där sitter du….!

Du har köpt hela fasaden och förminskar ditt eget liv och gör det till något som inte alls är tillnärmelsevis lika bra. Du tror stenhårt på att alla lever lyckliga i alla sina dagar och att ingen, absolut ingen har som du! Fel. Fel. Jättefel! Alla har lik i sin garderob och ingen, definitivt ingen har det underbara, perfekta livet. Det finns ALLTID en baksida! Men den skriver vi ju inte om i sociala medier, eller hur?

Livet har sina upp och nedgångar och det spelar ingen roll hur många gånger vi faller. Det är hur många gånger vi reser och upp och går vidare som räknas. Ibland är det surt helt enkelt och känns för jävligt! För oss alla. Det är då man måste leta efter det där som faktiskt är väldigt bra och fokusera på just det!

Känns det jobbigt i förhållandet? Är det verkligen urtrist? Är all kärlek, all sammanhållning och precis allt som gjorde att ni började leva tillsammans helt borta? Ja, då kanske ni ska dela på er. Men är det bara så att det kanske är du som faktiskt mår skit och egentligen har ni det bra tillsammans, då är det dags att ta fram den ljusa sidan av livet. Att skilja sig är en jobbig historia och att sedan leva ensam efter många år tillsammans är riktigt tufft! Det som ser ut som en hägrande frihet kan bli något helt annat. De där ensamstående kompisarna som verkar ha så kul på helgerna kanske helt plötsligt inte är ensamma längre utan hoppsan, det blev du som stod ensam där istället!! Res dig upp.  Ta tag i livet!!

Vad är det som inte är bra? Har du ingenstans att bo? Kan du inte gå på dina ben? Har du någon i din närhet som misshandlar dig eller behandlar dig illa? Får du inte äta dig mätt? Har du inga pengar? Är det inte någon som tycker om dig? Är det så illa ställt så tycker jag ärligt väldigt synd om dig men annars……samla ihop dig och ta ett rejält tag i kragen!!

Deppa inte ihop för att livet är trist ibland. Ingen åker fram på en räkmacka med ett flin i ansiktet hela livet! Det är bara att traska vidare ur det där tråkhörnet och se livet från den ljusa sidan!! Bestäm dig för att vara glad!! Hjärnan är så urfånigt konstruerad att du kan lura den till vad som helst! Bestäm dig för att dit liv är rena skiten så tror den på det och kommer att hjälpa dig att införliva dina tankar. Tänker du istället att nu jädrar ska jag leva ett bra liv, mina dagar ska vara lyckliga och jag ska tamejfan skratta varenda dag – så tror hjärnan på det och kommer att ställa upp!! Jag lovar! Det är faktiskt inte svårare än så!

Har du vänner som eldar på dina tankar om hur trist allting är så se till att umgås med andra vänner. Det är ingen boost för själen att träffa gnällspikar. Då blir det bara mer ved under din tjuriga brasa . Bestäm dig för att leva så bra det bara går! Livet är alldeles för kort för att sura bort!!

nalle-puh-1

 

 

En reaktion till “Var det bara så här?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s